söndag 20 mars 2011

från paulaner till löwenbrau till agustiner

igår skulle pappa och jag ut och dricka öl. men det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss. först och främst tappade vi allt folk. folk är sjuka, trötta, sega osv. men vi fick iaf med oss den ambitiöse från lägenheten. jag kollade upp vart vi skulle åka på nätet. löwenbrau hade inträde men paulaner skulle vara gratis. väl där var det totalt dött. inga läderhosen, inga dirndlar så långt ögat kunde nå. vi gick inte och frågade hur det egentligen stod till. jo det är så att den "riktiga" starkbierfest börjar nästa helg bara det att löwenbrau börjat en helg innan.

så vi åkte till löwenbrau. 17 mars - 16 april, skyltarna var runt hela stället och utanför stod killar i läderhosen och kvinnor i dirndlar. RÄTT!! tänkte vi. men ack. just igår den 19, var festen enbart för affärsfolk och stängt för allmänheten. stod ingen stans. illa!

vi drog istället till augustiners egna restaurang nere vid karlsplatz där vi träffade min fd. hyresgäst.

men vi ska göra ett nytt försök på löwenbrau idag. kan ju hoppas att vi får komma in. de sa igår att det skulle vara öppet.

nu i eftermiddag har vi varit i nymphenburg och gått. solen har skinit och det har varit riktigt skönt. suttit ute i solen och fikat och haft det gött. sen har vi ätit älg och pratat bort resterande eftermiddag.

nu är det lite chill som står på schemat innan vi ska in till stan.

1 kommentar:

  1. Tack Bodil för en trevlig och kul helg. Även om vi inte kom till starkbierfestival så fick vi i oss starkbier och hade det festligt.

    SvaraRadera