fredag 31 augusti 2012

modig

ikväll ska jag gå på bio. modig, hoppas att den är bra!

torsdag 30 augusti 2012

olle äter tomte

satt i hallen (nej jag har fortfarande ingen rauter, så jag måste sitta här för att internetkabeln är så kort)när jag hörde en del buller, sedan helt tyst för att sedan höra något slags skrapande ljud. då hade olle hoppat upp i sängen, över till nattduksbordet och över till byrån. påvägen hade han vält och stött i otaliga saker för att sedan sätta sig såhär och smaka på gipstomten.

syverkstad

idag har jag haft syverkstad här hemma. har lappat mina teknikskor...igen. vet faktiskt inte hur många lappar jag slitit ut. tur att jag alltid sliter skorna på samma ställe! sen har jag påbörjat projektet "sätta i fickor i mina klänningar". men summa sumarum, jag är inte så bra på det här. vrider och vänder och justerar för att få det att passa... men tillslut tror jag att det blev bra. såg iaf fint ut när det var nålat. sen kanske jag syr ihop fickan eller nåt... vore rätt typiskt mig..

onsdag 22 augusti 2012

krusbärschutney

idag är jag åter huslig. det är så det får gå när jag fått med mig bär hemifrån. finns noll plats i min frys...ar.. idag blev det krusbärschutney: 1 l krusbär, knappt mogna 1 dl vitvinsvinäger 1 liten gul lök, hackad 1 cm färsk ingefära, i små bitar 2 krm svartpeppar 2 krm kanel 3 dl socker Koka bär och vinäger 10 minuter. Lägg i resten och låt koka tills det tjocknar. Häll upp i skruvlocksburkar och sätt genast på locken. Låt chutneyn mogna några veckor.

måndag 20 augusti 2012

sylt

jag har kommit på det här med sylt. det är inte så svårt som jag tidigare trodde. tur det annars hade jag haft sylt över hela spisen.. så nu blir här sylt i alla variationer. ngn som är sugen?

fredag 17 augusti 2012

beslutsångest

det börjar bli hög tid att bestämma mig vad jag ska göra i höst. har lite smått panik. beslutet jag tar nu kan avgöra vad jag ska syssla med resten av mitt liv...

måndag 13 augusti 2012

Olle

tänk att det kan finnas så mkt att upptäcka i en liten 2:a. olle skuttar runt och tittar på allt. in i alla skrymslen och vrår, för att sedan bli förskräckt och komma rusande för lite tröst, för att sedan ge sig iväg igen. wilma kan ibland tvinga sig själv att äta både grönsaker och knäckebröd, så länge olle vill ha det vill säga. ;)men man ser att wilma gillar sällskapet även om det finns en viss avundsjuka. så fort vi kommer hem springer wilma till buren och olle gillar wilma, när han är lös går han ibland och lägger sig brevid wilma. datorn är en slags bro mellan...ja jag vet inte vad. men den bästa vägen att passera mig är att hoppa på tangentbordet. snart är sommarjobbet över. både skönt och inte. skönt att slippa jobba men jobbigt att inte få lön...låter som det alltid är med jobb ;) dags att gå ut och plocka lite grönt till olle.