fredag 30 december 2011

gott nytt år!



nu är snart hela år 2011 slut. känns lite konstigt faktiskt. som att jag borde känna mig förväntansfull inför nästa år och känna att jag gjort så mkt året som gått. men det är inte riktigt så... jag vet vad jag vill med nästa år även om jag inte vet hur det kommer att ske. men men, tiden går, jag blir äldre, varje år är inte längre lika spännande som när jag var yngre. då betydde varje år förändringar. jag fick hål i öronen vid 10, eget husdjur oxå vid 10, tonåring vid 13, moped och andra lagar vid 15, gymnasiet vid 16, krogen vid 18, även studenten 18, systemet vid 20, krogen i usa vid 21...ja det var väl det. nuförtiden blir jag bara äldre. det är väl rätt gött oxå. skulle verkligen inte vilja vara 15 en gång till.

bla bla bla onödig info...

städningen i min lägenheten blir aldrig färdigt. tänkte ju vara klar innan jul...gick ju inte så bra. men borde vara klar innan nästa år... dags att ta tag i det här nu!

onsdag 21 december 2011

jul

lite spännande info om julen


Ordet jul är av germanskt ursprung, men ursprunget längre tillbaka är ovisst. En populär föreställning är att det kommer från "hjul", men språkforskare anser det vara en myt.[4] Det äldsta belägget för ordet jul kommer från ett fragment Codex Ambrosianus A av den gotiska kalendern som skrevs någon gång på 500- eller 600-talet e.Kr. Fragmentet beskriver slutet på oktober och början på november. Månaden november är överskriven med "Naubaimbair: fruma Jiuleis" vilket kan tolkas som "November: första julmånaden" eller "November: Månaden före jul". Omkring 730 e.Kr skrev Beda venerabilis att anglosaxernas kalender har månaden "geola" eller "giuli" som kan motsvara december eller december och januari. Den 25 december är första dagen på hedningarnas nya år och anglosaxarna firar hela natten till mödragudarnas ära.

Efter kristendomens införande använde germanerna samma ord för firandet av Jesu födelse som man använt på det hedniska firandet. På 1000-talet i England och 1100-talet i Tyskland började man dock kalla det kristna firandet för "Cristes Mæsse" (Kristi mässa) som blivit "Christmas", respektive "wîhe nah" (vigda natten) som blivit "Weihnachten". I de nordiska länderna behöll man ordet "jul".

dan före resan till doppardan

sista kvällen hemma innan jag ska påbörja julfirandet. först till varberg för att tillsammans med mamma köpa en matberedare, sen till sommarstugan för att fira jul hos pappa, direkt ner till mamma på juldagen...

slog in de sista julklapparna idag. hoppas att alla mottagare blir nöjda!

min ena högtalare har gått sönder.. undrar om man kan klippa av sladden?! gillar inte att trixa med el så den får väl stå där och brusa tills det att pappa kommer.

wilma har kåda i mungipan. måste fått det från någon av kottarna som hon tuggade på. nu sitter allt hår i klumpar vid sidan av munnen.

nä nu ska jag diska

fredag 16 december 2011

musikhjälpen


min syster har bidragit med konst till musikhjälpen. hon är så duktigt! är så stolt!

tjuvarnas jul

tittar på årets julkalender. den är rikitgt bra faktiskt. inponerad! ger lite julstämning till min lilla 2:a.

har varit ute och sökt jobb. men ingen behöver folk. det bästa jag fick till svar var cubus som antagligen behövde extra personal till våren. delade ut 3 cv och brev. alltid något. ska ge mig ut i kortedala oxå. sen så får det bli ett nytt ryck i januari.

ikväll är det julavslutning på Iwanson. hade gärna varit där. men det får bli efter nyår.

det är mkt jag ska ta tag i. ursch, gillar inte att ta tag i saker. tycker om när det är klart :)

torsdag 15 december 2011

julstäd

borde göra ett ordentligt julstäd. men det vill sig inte. kommer så mkt annat ivägen. men idag var jag ute med en massa skräp och återvinning. ett steg!

har skrivit ut en massa ansökningar. imorgon ska jag gå lös i stan och söka jobb. hoppas att det är affärer som ser mig som en räddare i nöden istället för en som gör julhandeln ännu värre. vem vet, jag kanske får jobb på studs! hoppas! :)

nu lyssnar jag på julmusik och sorterar papper.

tisdag 13 december 2011

julkort



idag har jag sovit bort typ halva dagen. ursch, gillar inte alls när det händer. men jag är ju så himla trött jämnt. jag har iaf börjat att skriva julkort. ja...hrm det var typ det jag har hunnit med idag.. suck. nej sen ikväll har jag underisat och sen bastat och druckit öl och ätit mat. imorgon ska jag sätta klocka. men det hela blir ju inte lättare av att jag har en kvällspigg hund. hon sover som en gris fram till 7 på kvällen då hon börjar bygga kojor under sängen...

nu ska jag sova. är trött..som vanligt.

lördag 10 december 2011

JULLOV!

nu är denna terminen avklarad. woho! fem hela föreställninar idag. phu, det var en pärs. men jag överlevde. nu ska jag in i duschen och sen är ja fräsh no att ta mig an alla kommande juläventyr!

torsdag 8 december 2011

ny mobil

jag ska få ett presentkort på 1000kr blev kompromissen med chefen. jag tror att det blir bra så. innan har de max fått 500kr så det kan vara så att kampen var värd att utföra. eller så hade hon tänkt att ge 1000kr hela tiden. jag vet inte.

nu ska jag till net on net och köpa telefon. och billig saffran. sen blir det lussebullar för hela slanten. mums!

onsdag 7 december 2011

jobb utan lön...grrr

vet inte alls vad jag ska ta mig till. jobbar och står i. men nu visar det sig att de rykten jag hört om att vi inte ska få lön på showen är sanna. 12 gratis arbete på en lördag. blir så jäkla arg! detta är mitt jobb. och jag ska betala hyra, mat och allt med pengarna jag tjänar. 3 års utbildning för att jobba gratis. vet inte vad jag ska göra. kan ju vägra men då kommer jag inte att få jobb i vår. samtidigt, gör det ngt?! detta är ju inte drömjobbet jag vill ha. jag vill göra en massa annat. men det är ju ändå ett jobb. utan det har jag ingenting... HJÄLP! samtidigt så lär ju sig chefen att det är ok att inte betala för det arbete hon kräver. om alla säger att det är ok så kommer hon aldrig att lära sig att det kostar med arbetskraft.

var helt vansinning efter jobbet igår. men efter en timmas balettundervisning på chalmers och 2 timmars klättring mådde jag betydligt bättre. men nu måste jag bestämma vad jag ska göra. ska ta och ringa facket iaf. så får vi se vad de säger.

torsdag 1 december 2011

boende på västramidvintersgatan

nu har jag flyttat in. wow. sova i säng, egen post, målarfärgsdoft, gran, pepparkakshus... ja nu bor jag äntligen i min lägenhet. fräckt!