tisdag 27 september 2011

oktoberfesttime!




jag har ingen kamera med mig så jag snodde bilderna från elin. detta är mina nya roomisar. flyttade hem till ayla igår.

är så underbart att vara tillbaka. känner mig så hemma här. är skönt att jag inte bara stannar en helg. nu kan jag ta det lite chill. gå på oktoberfest, festa, gå i skolan, träffa kompisar...göra vad jag vill utan att känna mig pressad. nice!

måste bara se till att få gjort de få måsten som jag har. hade tänkt att sälja min cykel. men det är ngn som snott min sadel och mitt styre...bitter! märkte det när jag var lite berusad..hrm. så då välte jag alla cyklar som jag gick förbi hela vägen till becca.

snälla becca har varit min hotellvärd hela helgen. guld!

solen skiner och jag kan gå i mina trasiga skor utan att bli blöt om fötterna. gud va nice! billig mat, billig alkohol, chill folk...kanske skulle flytta tillbaka. nej nej inte ännu. men det kommer verkligen att bli semestermål nummer 1!

fredag 23 september 2011

nattpackar

givetvis är jag ute i sista minuten med mitt packande. har lixom inte blivit av.. klockan 11.55 avgår mitt flyg från landvetter. såg att priserna typ var samma som när jag köpte min resa. brukar vara betydligt dyrare att flyga nu om man inte bokat i god tid... kanske många som avbokat.. hrm.

idag har jag varit på bokmässan, det var nice!

onsdag 21 september 2011

2 dagar kvar...

om två dagar flyger jag till münchen. ska bli så himla nice!!

försöker att förbereda mig så gott jag kan. har idag skrivit rent mina balettanteckningar så att adagio ska klara sig utan mig på tisdag. kommer de att göra fint! nu har de ju kört programmet två gånger.

måndag 19 september 2011

seeeeeeeeeeeeg!

gud vilken slappis dag. har varit ledig och tänkt göra så himla mkt. men jag har gjort noll. nej inte riktigt noll, jag har bakat muffins... illa! ikväll ska jag träffa hångelmannen och dricka öl. gott! jag är hungrig. måste vånta in syster e och bosniern. äter godis och chips sålänge...men det har varit ett långt så länge...

efter lite uträknigar har jag räknat ut att jag kommer att få mindre lön per månad nu än innan när jag fick csn...illa! måste ordna upp det där med extrajobb. om jag nu får ett sådant. inga mer slappsdagar här inte!

lördag 17 september 2011

oktoberfest

idag är det första dagen på oktoberfest. på fredag ska jag dit och rocka loss ;) ska bli så himla kul! känns ganska lägligt med en paus nu. efteråt kommer det att bli full rulle både med jobb och lägenhet. får antagligen tillträde den 6 okt, annars den 7 och då är det bara till att börja renovera. har fått mattprover från pappas kompis. känns så himla spännande! nu ska jag få ett hem!

träffade min fd. klasskompis bror med flickvän igår. var lite kul. verkligen nyttigt för min tyska! pratade iof mer med hans flickvän än med honom, han var betydligt tysstare än hon. jag visade dem runt i gbg. är väl egentligen inte den bästa guiden här. har ju knappt hunnit bo in mig. men om man jämnför med hur mkt de kunde så visste jag allt ;)

var på ekelunden i början av denna veckan. glömde då min jacka. i fickan ligger min plånbok och mina nycklar. bra gjort bodil...not

var på håkan hellström konsert igår vid liseberg. trots att det inte var min musikstil så var det ett härligt drag. hade väl iof maxad otur att hamna bakom 4-5 stora långa killar som blockerade all sikt.. men lite på tå så kunde jag se honom ibland ;)

måndag 12 september 2011

sadism

jag gjorde det sadistiska draget och gick in på hemnet.se... gråter lite innombords nu...

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-kortedala-goteborgs-kommun-ostra-midvintersgatan-14-2583117

men jag tror och hoppas att den jag köpte ska bli superbra!

söndag 11 september 2011

tvål

jag gör tvål. är inte riktigt lika ambitiös och fantasifull som sist men ändå. eftersom att det är söndag så har vi pysseldag/kväll, det ska bli en ny tradition. jag, syster e, hångelmannen och läkaren pysslar för fulla muggar. det blir kollage, fodral till ngn teknisk grej, broderiskyltar och tvål. ojoj va duktiga vi är. men phu vad varm man blir av att stå vid spisen..

imorgon ska jag, wilma och vally åka upp till vår sommarstuga ute i ingemansland. ska bli så skönt. gå promenader, läsa bok, kanske springa ett varv runt sjön, äta och soooooooooooooooova.

har kommit igång med mina klasser lite mer nu. känns skönt. lite jobbigt bara att jag jobbar varje dag men bara har några få klasser åt gången. hade hellre haft det lite mer intensivt och färre dagar. men det är väl så i början. hoppas bara på att få ihop tillräckligt med pengar till att betala hyra och mat (och öl).

i 3 år har jag bott i münchen. känns riktigt konstigt att jag inte ska ner nu. plus att jag blir avund när alla mina kompisar skriver hur varmt och gött det är där nu. men om två veckor åker jag ner. ska bli SÅ kul!!

onsdag 7 september 2011

alternativ

funderade på den här först:
http://www.hemnet.se/bostad/villa-12rum-floda-lerums-kommun-uddaredsvagen-24-2531106

men jag tyckte att pendelavståndet för lite för långt...

lägenhet

JAG HAR KÖPT EN LÄGENHET!!!

ska skriva kontrakt imorgon. gaaaahh!!! känns helt sjukt. men bra! kommer att få jobba hårt för att få den fin. men jag tror att detta kommer att bli riktigt bra. nu blir jag göteborgare och slipper att snylta på min syster.

får ha målarfest eller nåt. bjuda på öl och vin mot att alla gäster målar. eller så målar man först, sen köar alla på duschen och sen bjuder jag alla på fest efteråt. finns många goda ideer!

men nu har jag ett hem. känns så skönt!