fredag 26 november 2010

torsdag 25 november 2010

facebookvänner

kollade in min kontaktlärare på facebook. vi har 140 gemensamma vänner. helt sinnes! jag och nils har 72. facebookvänner är allt som räknas...eller? :)

onsdag 24 november 2010

del 2

 

 

 

 
Posted by Picasa

Garmisch med nils

 

 

 

 
Posted by Picasa

kalender delux!

eftersom att jag vill vara nyttig men ändå skapa julkänsla så har jag köpt mig en kosmetika kalender. en kalender "für sie" (för henne). den är enorm!! sen har jag ju min lilla hund/baby/gosedjur/sällskap som oxå ska få lit julkänsla. jag gick på erbjudandet att köpa en kalender för hunden. en hundgodis om dagen, det du wilma!

 


åkte snowboard i helgen. det var underbart örutom att jag sabbade handleden. den mår inte så illa som det ser ut men den är lite ömm. behöver lite extra stöd och kan inte göra armhävningar, stå på händer och göra saker då jag måste ha en massa vikt på hela handflatan. tror att det räcker med några dagars vila så ska den nog bli bra.

 
Posted by Picasa

fredag 19 november 2010

sniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiigel!!!

sitter och väntar på att nils ska höra av sig. han ska komma till münchen idag och jag skulle egentligen redan varit på väg för att hämta honom. men det har varit bombhot mot flygplatsen vilket kan innebära förseningar, så jag bad honom skicka ett sms när han sitter på s-bahn. men han hör inte av sig. blir orolig att han försovit sig eller att de ställt in planet. längtar ju så efter min älskade snigel-pigel!!

igår träffade jag en en-veckas gammal baby. det var det sötaste och underbaraste jag någonsin sett! har innan tyckt att babys är fula när de är för små. men denna lilla varelse var helt otrolig. hade kunnat sitta dag och natt för att bara titta på henne. helt klädd i vitt så såg hon ut som en liten snöflinga. alldeles ren och oskyldig. hon är dotter till operasångerskan som jag städar hos. en helt underbar människa för den delen. klickade direkt mellan oss. visst hon är 14 år äldre men det spelar ingen roll. vi kan sitta och prata om allt och inget. känns så skönt!

även min andra mamma väntar barn. mammorna på båda ställena där jag jobbar var gravida samtidigt och de var beräknade typ samtidigt, men nu blev den ene förtidigt född och den andre är beräknad till nästa vecka.

lär mig en himmla massa. visst, jag har alltid vetat allt hemskt. det är ju det man hör. och så vet jag att man kan känna sin egen ryggrad genom magen så fort barnet är ute. men jag visste inte att: barnet är som en hundvalp som letar efter bröstet i blindo, att barnet typ är apatisk de första två dagarna, tittar inte, bara ligger som en dö sill och gråter ibland, att barnet utvecklas varje dag, att wilma inte ens noterar att det är en levande varelse...ja en himla massa! nu vet jag de för framtida bekymmer :)

hade prüfung i tisdags. klarade det men ska ta extra balett coach. tror att det kan vara nyttigt men det känns samtidigt lite tungt att de inte tycker att jag är bra nog. men nu jälar ska jag bli bra!!

fick sms av nils, planet var försenat!

jag har börjat att vara lite nyttigare. eller jag försöker. lagar massa linser och bönor och gör matiga mackor att ta med till skolan. mår faktiskt bättre. men ibland kan jag inte hålla mig utan tar en bunt pepparkakor. det är ju SÅ gott!!

har en helt underbar gästlärare nu. han är så jordnära och gör helt fantastiska övningar!

annars går det lite sådär för hela vår klass den här veckan. lärarna suckar och säger att vi är för dåliga. men jag ska verkligen försöka, vill ju så gärna!

pappa ska komma ner till vår julavslutning. ska bli så kul. hoppas att han känner att han kan vara stolt över mig och det jag gör. han stannar inte så länge. bara över sista helgen sen åker vi hem ihop. nice med resesällskap! tågen mellan münchen och köpenhamn har slutat att gå så nu måste man åka via hamburg. lite segt. men när jag har wilma får det väl gå.

nej nu ska jag hinna röja lite här innan jag ska åka och hämta nils.

onsdag 17 november 2010

barnvakt

sitter barnvakt. denna dag är det slappt. barnen sover och jag sitter här ifall de skulle vakna. läste saga en stund sen var det klart. smidigt! senast jag var barnvakt hade jag oxå båda barnen men då var de vakna och i full fart hela tiden, lite skillnad! nu kan jag ta det lugnt och bara göra vad jag vill så länge jag är såpass lugn att de inte vaknar.

prüfungen igår gick bra. ska ta en extra balettklass i veckan. tror att det kommer att vara nyttigt. lite basic skadar man aldrig av!

annars mår jag bra men min mage dåligt. förstår inte vad det är för fel på den. tycker att jag äter bra och jag äter tom saker som ska hjälpa systemet. helknäppt!!

har precis börjat på ett nytt stycke. alla 3:or ska göra varsitt stycke med blandade tvåor och ettor. ska bli kul men samtidigt är det svårt att komma gång. var en stund i skolan idag för att försöka luska ut vad jag ska göra. kom på litegrann men det känns sådär. hoppas bara att det kommer mer ideer när jag ser dem göra det jag vill.

till helgen kommer nils. ska verkligen bli kul!!!

annars är det ngn slags helgdag idag så vi är lediga från skolan. är så gött. var där en kortis bara för att göra stycke men har ändå hela kvällen kvar. ett ord: gött!!

lördag 13 november 2010

glad igen!

har haft en bra dag idag. var skönt att få vakna upp till en ny dag med nya möjligheter idag. nu ska jag sova, ska upp och passa ellen imorgon. god natt

fredag 12 november 2010

bitter!

idag har jag haft en himla skitdag. den började egentligen väldigt bra. jag gick upp i tid, jag tvättade och städade. tänkte att jag skulle baka bröd. noterade då att jag inte hade ngn jäst. påväg till affären kommer jag på att jag inte har mina nycklar med mig. himla skit!! vad är det nu, 10 gången på ett halvår. måste sätta upp en stor skylt på dörren. gick och väntade på att miss rosa skulle komma hem. men hon kom aldrig. då åkte jag till elin som passade upp mig med kläder av alla de slag, passning av wilma, banan och gott humör.

tänkte att jag skulle ha med mig lite frukt till skolan så jag gick till edeka. men de tog visst inte kort under 5 euro. plus att kassörskan var en riktigt bitch. det är verkligen inget ord jag brukar använda men jag blir så arg. hon gjorde narr av mig och behandlade mig som skit. hon kunde varit vänlig. alla affärer runt om i världen har inte samma regler som ni!! ville så gärna skälla ut henne på svenska och bara gå. men snälla rara bodil står bara och tar emot.

i skolan får jag reda på att jag inte får gå brevid på yogan. trots att yogaläraren tycker att det vore bra. nej jag måste lita på skolan att de gör mig till en tillräckligt bra pedagog. mmm visst. bara det att vi inte har ngn praktik, alla klarar alla prov, vi får bara gå igenom saker som ska vara för nybörjare, vi har bara yoga för varandra där man undervisar i typ max 3 min var typ och man gör bara hållningarna på en person. åh vilken bra pedagog jag kommer bli...not!

sen gör jag allt fel känns det som. försöker till 1000 men det blir aldrig rätt.

blir aldrig smal. jag tränar och tränar. jag äter grovt bröd, massa grönsaker. men ingenting händer. fläsket sitter där det sitter. slutar jag äta orkar jag inte träna...så vad tusan ska jag göra. och nej jag äter inte så mkt godis som alla tror. visst jag äter på helger och lov och några pepparkakor lite då och då. men inga våldsamma mängder.

är egentligen nöjd med livet. det är bara denna jäkla skitdag då det känns som att allt jag gör är fel. tjock och ful och dålig...

typ hela mitt liv så har min hjärna sjungit "tjocka fula bodil". tjocka fula bodil att du inte fattar bättre, varför gör du så, du är dum, du är korkad. men nils har börjat med att försöka ändra min ramsa som jag trott var omöjlig att ändra. så fort jag är ledsen eller glad eller vad som helst så säger han "vackra underbara bodil". och faktum är att det fungerar. nu när min hjärna vill dra ner mig i träsket så finns det en understämma i hjärnan som sjunger "vackra underbara bodil". vem vet, det kanske finns hopp om min hjärna och mitt självförtroende oxå ;).

har tittat på robinson ikväll. bästa citatet "det knullar i munnen".

söndag 7 november 2010

drömjobb!

här vill jag jobba:

http://www.tjoloholm.se/kontakt/lediga-jobb?jglmid=113

vara tomte på tjolöholms slott. sitta och pyssla och få betalt. leka tomte och vara go och glad. synd att det inte är i jul då jag är hemma!

sista kvällen med nils. sen imorgon kl 04 ringer min väckarklocka. anledningen att jag har tid att sitta här trots att det är de sista timmarna är för att jag lyckats få nils att gå och raka sig..ja det tar sin lilla tid. men sen, ja sen kommer han att vara len som en barnrumpa i ansiktet!! mys mys

wilma, snart snart kommer jag ner och bakar din mage...:)

onsdag 3 november 2010

hemma!



nu är jag hemma som i hemma. sällstorp i mitt hjärta ;)

pappa hämtade mig från tåget igår. sen åkte vi hem till han och åt krabba, mums! köpte en såndär konstig stickring på tiger i lund. han göra en hel lång korv under den tiden som pappa och jag satt och pratade om gamalt och nytt, framtid och förflutet, vänner och bekanta. riktigt mysigt att ha tänt i kaminen och bara sitta och prata. ingen film eller en massa alkohol, även om det oxå kan vara nice. men nu satt vi bara med varsitt vattenglas och pratade kvällen igenom.

ikväll ska jag till mamma. (gäller att fördela kvällarna rättvist ;P) det blir oxå nice!

tycker om att vara hemma. att bara vara, gå omkring och greja. konstigt bara att pappas hund baloo inte är här. det är bara katten friskis och jag. men det är inte så illa skottat det heller!

imorgon kommer snigel-pigel ner och då ska vi spela innebandy med veddige vårdcentral. är tuffare än dte låter! (och roligare än det låter med).

hittade en gamalt utskick från posten på pappas skrivbord;
"till en del länder hinner julposten bara fram med flyg nu. julbåtarna har redan gett sig iväg."

"om innehållet är värt under 500kr behöver ni bara fylla i den lilla gröna tulletiketten som ni får på posten. men ni får inte lägga i något personligt meddelande i paketet och det får inte vara igenklistrat"

"20g - 35 öre (julkort)
- 55 öre (postkort)
- 65 öre (brev)
100g - 1:20
250g - 2:30
500g - 3:40"

spännande spännande!

tisdag 2 november 2010

lund

nu är jag i lund hos min älskade johanna! äter gott hemmagjort bröd med ekologisk sylt. mums!