torsdag 30 september 2010

läkarbesök!

Nu har jag ringt runt en massa. kollat med min svenske husläkare, skolan, vänner och familj och kommit på att det bästa vore att kolla upp min yrsel här i tyskland. se till att få bergochdalbanan att stanna. så jag hoppas att följande ska ske;

jag får läkaren att förstå hur jag mår.



jag blir så tvungen att ta sprutor för att läkaren ska kunna se mina värden.


läkaren kommer fram till att det typ är vitaminbrist eller liknande och jag får ngn kortvarig kur och sedan lite bra kostråd.


jag kommer att bli bättre än någonsinn och jag kommer att kunna dansa som en gud.


eller ännu bättre vore;







...men av erfarenhet vet jag att så inte kommer att bli fallet. möjligen att allt kan försvinna av sig själv inom sinom tid men inte på 2 sek. men visst hade vet varit bra! i mitt nästa liv så ska det vara så. då kan jag vara sjuk helt plötsligt om jag vill gå hem från skolan men så fort jag kommit ut genom dörren så är jag frisk igen. perfekt! fast det finns andra saker jag hellre skulle vilja ha än kontrollen att styra mina åkommor. tex att kunna ha förmågan att få folk att förstå skillnad på rätt och fel eller att kunna få olyckliga människor lyckliga. men i detta liv får jag vara nöjd med den jag är och vad jag kan åstadkomma med att bara vara bodil!

onsdag 29 september 2010

yr!!



känns som att jag åkt karusell. är yr i hela skallen och det går aldrig över. suck! orkade bara inte med att åka till skolan idag. kan inte snurra, blir fort för mkt, kan typ inte överanstränga mig för då blir jag yr...blä!

har dödslågt blodtryck så det kanske är de. ja vet inte. får väl se om det går över. annars får jag väl göra en massa tester. kanske har järnbrist eller nåt.

idag har jag köpt ett extern hårddisk. nu ska min dator gå snabbt och bra. men tror att jag köpte en konstig. den behöver ström och den är ganska stor. elin har en pytteliten sak som man bara för in med usb med lika mkt minne som kostade lika mkt. men jag kan ju ingenting om sånt. nu kan jag iaf bli av med skiten som ligger på datorn så att den slutar sega.

sen skulle jag köpa en cykelsadelfluffgrej. då kunde man välja mellan en fin för 99 euro eller en ful för 3... ni kanske kan gissa vilken jag valde ;)

elin är oxå hemma. så vi har en riktig sjukstuga. jag är ju inte sjuk på riktigt då men ändå. blir så sur på att vara yr. kan ju inte göra någonting. är typ hungrig men vill inte äta. är rastlös men vill inte röra mig...blä blä blä!

till helgen ska jag till snigel. snart snart. ska bli så himla skönt att få krama om honom igen. känns nästan som att ha ett litet minilov. komma bort från skola och allt ett tag.

<3

ursch!

har haft en hemsk dålig dag idag. allt har gått kass. jag har varit tjuvtjock i huvudet och yr och bara varit totalt orkes och viljelös. blä blä för denna dag. hoppas på att jag ska få nya krafter tills imorgon!

jag har ätit en massa ägg. bor hos min konstant äggätande vän elin som inspirerat mig. ska visst vara nyttigt oxå! mums mums. ngt bra med denna dö-dag!

tisdag 28 september 2010

moderndans

att dansa modernt ska vara fritt. ska vara typ vad som helst. en person som går över en scen under 10 min...ja det är moderndans. men att göra ett oseriöst stycke i moderndans är tydligen att göra narr av den moderna dansen... blir så trött. vi är väl olika. vi gillar olika vi vill ha det olika.

jag tycker att en lärare ska vara go och gla men samtidigt ha en väldig pli. men andra tycker att det ska vara strängt och hårt och döds seriöst. kan det inte bara få vara olika? måste det ena vara rätt eller fel?

när jag får komplimanger av mina klasskamrater. "du är den bästa pedagogen i klassen", "jag hade velat gå på dina klasser", "du är underbar när du undervisar". då kan väl inte en lärare säga att sättet jag gör min undervisning på är fel. att ingen kommer gilla den typ...det finns ju redan de som gillar den! sen kan ju lärarna säga saker för att jag ska bli bättre. men att säga att jag med mina stycken gör narr av moderndans är bara elakt. blir ledsen fast att jag vet att läraren som sa det bara hade en dålig dag för jag har fått beröm av samme lärare innan för samma stycken...suck!

har flyttat tillbaka till elin nu. nu ska jag förhoppningsvis inte behöva flytta innan jag ska flytta tillbaka till mitt egna rum.

till helgen ska jag hem till min nils. ska bli underbart!

måndag 20 september 2010

söndag 19 september 2010

oktoberfestinvigning!

 


min kära syster har sytt världens snyggaste dirndl till mig <3
Posted by Picasa

lördag 18 september 2010

jag blir så trött ibland!



suck och stön! tror att jag har ngn ond dragningskraft som gör att alla tyskar bara måste skälla på mig eller säga till mig vad jag får och inte får göra eller vad jag ska och inte ska göra... orka!!

min kära syster har sytt en dirndl (en viss sorts tysk klänning) till mig. men eftersom att jag inte var hemma när den kom så gav brevbäraren den till min granne. grannen har sen rest bort... vet inte om det bara var över dagen eller om det är längre. kunde inte de ha gett den vidare eller nåt. nu kan jag ju inte få tag i den. suck suck.

passade ellen idag. så skulle vi åka buss och jag får in barnvagnen. men då ropar busschauffören att jag gått in genom fel dörr och att jag måste flytta på mig och en himla massa annat. så jag börjar dra vagnen till det "rätta" stället men när jag kommit typ hälften så börjar han ropa igen att jag måste gå ut och sen in igen för annars blir det fel. när jag skiter i det blir kan sur. men sen tystnar han och kör vidare.

ska passa barn imorgon och det har varit en himla massa strul med wilma. hon skriker så fort hon är ensam och jag kunde inte ta med henne. så ringer mamman och är stressad och sur och gör min dag ännu värre än den redan var...

vill bara gå och lägga mig och sova bort alla bekymmer. blir så trött.

men allt har inte varit dåligt idag. ellen var en ängel och wilma har varit lugnare än vanligt. löste sig med hundvakt till imorgon. varit på restaurang med klassen. så nu känns allt bra igen. orkar bara inte bli utskälld mer för obetydliga saker.

söndag 12 september 2010

del 2.

 

 

 

 
Posted by Picasa

del 1

känns som att sommaren verkligen är över. njuter av de sista varma solstrålarna och minns några av sommarens goda stunder.


 

 

 

 
Posted by Picasa

torsdag 9 september 2010

inneboende

nu har jag packat mig upp hemma hos elin. känns riktigt konstigt att vara boende på schleissan igen. nu kan jag festa på enchiladas utan att behöva tänka på hemresa ;). men denna helg lär jag nog mest sova. känner mig helt död. längre och intensivare klasser plus att min kropp är van vid sommarlov. phu!

wilma tar sig. hon är inte alls lika orolig och inte lika mammakär i sin döda kyckling. men hon är trött, mkt trött.

var och handlade igår. känns så himla gött att ha mat hemma och inte bara snylta. nu kan jag äta bäst jag vill. får väl iof passa mig lite för att jag inte ska få ngn varning på skolan.

känns så konstigt att sommaren är över. visst, det kan väl komma lite varma pustar ibland men inte alls den här "gå-i-t-shirt-värmen". suck. det är väl bara att acceptera antar jag.

nu ska jag till banken och se vad som hänt där medan jag varit borta.

tisdag 7 september 2010

mögel

ja jag har verkligen fått något att göra... något är fel på vårt badrum. det har på något vis kommit in vatten i väggen som leder till de förråd där jag har förvarat alla mina saker då mitt rum varit uthyrt. igårkväll fick jag veta att ägarna till lägenheten skulle komma runt kl 10 och titta på den och att rummet då måste vara tomt. det luktar skunk och vissa saker är mögelskadade. jag blir så trött. varför måste det hända just mig. kunde inte det varit ngn annan.

jag flyttade in garderoben i mitt rum men känner nu att här luktar så det blir nog källaren för dem med.

jag hoppas på att kunna tvätta det mesta och att det sen ska bli rent. men änndå. och nu ska jag bo hos elin, vill ju inte ta med en hel koffert med mögeltvätt till henne. tror inte att det är mögel på det som legat i garderoben men det har den där underbart instängda lukten. phu jag blir så trött!

skulle passat barn idag men jag tror ärlig talat att jag inte hinner. men de är snälla. säger att jag kan komma en annan dag istället.

jag är törstig hela tiden och har hur torr hud som helst. så har jag köpt en ny hudkräm som luktar supergott men av den blir jag ännu torrare. känns ju lite meningslöst.

wilma har blivit helt fanatisk. hon tror att en död plastkyckling är hennes dotter. hon har med den överallt och hon tycker inget är kul förutom att vara med den... sen är hon jättetrött och gryr till ibland. jag undrar om det är något som inte är som det ska!

måndag 6 september 2010

ryggsäck

jag har köpt en ny ryggsäck. en dödsdyr sak som är komplett värdelös. går inte att packa i och har man väl fått ner ngt så får man aldrig upp det igen. trång och obäkig! men det är ju en massa kvalitet så jag kommer ju att få ha den till jag går i pension. sen ska jag bara köpa halvbilliga till billiga väskor. ingen vits att köpa svindyr värdelös kvalitets ryggsäck!

första skoldagen idag. känns lite konstigt men ändå bra.

münchen

så då var jag tillbaka i münchen. sitter i min riktiga lägenhet där jag ska bo inatt. mitt rum är uthyrt tom den 15 okt så tills dess måste jag bo hos vänner. men det ska nog gå bra. är mest orolig för wilma, om hon kommer att skrika en massa eller hur hon kommer att reagera på att bo i väskor och på tillfällig plats. men förhoppningsvis ska det gå bra.

resan hit gick över förväntan, wilma sov som en stock från det att tåget rullade in tills det kom in i münchen. så himla skönt att hon är så lätt att resa med.

när jag kom hit till lägenheten träffade jag för första gången den nya tjejen. miss rosa... så otroligt underbart att idioten samlade sitt förnuft och packade sina saker. för att vara så dum i huvudet var det över förväntan att han skulle vara så smart att flytta!

men nu har jag en massa saker att göra...orka!!!