onsdag 30 juni 2010

snart kommer jag hem!!!

nu är det snart en vecka tills att pappa kommer ner och hälsar på. sen tar han med mig och vi gör en liten tur för att sedan komma hem. hem som i hem! har sparat ner 15 sidor med matnyttig info för oss men när jag skulle skriva ut sidorna idag så kom alltihop på två sidor, dvs i mini-mini text. jag kunde knappt läsa och jag har en känsla av att om pappa ens skulle försöka skulle jag behöva stå en km bort!

sitter på skolan nästa sista seg-onsdagen innan sommaren. är trött!!! har passat barn idag, himmel va trött man kan bli av tre glada och pigga barn. ändå var två av dem på dagis mestadelen utav dagen.

phu!! sista egergin nu!!!

söndag 27 juni 2010

idiot!!

jag bor med en idiot. kan han inte flytta snart!! eller ska jag verkligen kunna överleva ett helt åt till med honom? hur svårt kan det vara att försöka samarbete lite. han kommer in hit och skäller ut mig för att jag stängde min dörr för hårt, vilket var en helt vanlig stängning. men han får komma oh gå som han vill. han anklagar mig för att inte bry mig om att jag bor i ett wg när det är han som skiter i att köpa hushållsartiklar, inte diskar, stoppar igen avloppet med all skit han spolar ner (tak och lov att vi inte bor i hus), väcker oss båda varje morgon när han går upp, låser så att vi inte kan komma ut på balkongen, vägrar lyssna på min tyska när han knappt kan prata engelska själv...men jag är ju tjej. jag ska bara vara en snäll liten flicka och tåla allt. jävla idiot!

torsdag 24 juni 2010

privatlektioner

igår hade jag en bra dag. måndag och tisdagens klasser gick skit men så igår gick allt som jag ville. eller inte så att jag plötsligt var professionell dansare men att jag ändå gjorde mitt bästa hela tiden och att mitt bästa var mitt bästa och inte bara "ta mig igenom dagen-bästa". beklagade mig över att jag var kass i tisdags och då kom en som var i min dansgrupp och frågade om jag ville ha hjälp. så igår en timme innan klass gav hon mig en privat lektion, hur bra som helst. visst att vi är mindre klasser än dageleverna men trots det så har varje lärare 16 pers att kolla på varje lektion. men nu, nu var det bara jag. så hon kunde verkligen hjälpa mig. hur bra som helst!!

sen gick klasserna mkt bättre. vid den andra jazztimman så var det bara jag som dök upp. då fick jag en privatlektion även där. läraren sa verkligen bra saker. jag vet ju hur det ska se hur egentligen men jag får lixom inte till det. men nu fick jag en massa bra tipps om hur jag kunde tänka.

erbjöd min kompis att hon kunde få betalt för att ge mig privatlektioner varje vecka. det hade varit super. hon behöver pengar och jag behöver hjälp. men hon var lite kluven, ville inte ta pengar samtidigt som det ändå tog av hennes tid. men jag klart att jag betalar. kanske inte så mkt som hon "borde" ha men som iaf är lika mkt som de andra dansarnas städjobb.

har just packat in nils present. nyfiken på vad han kommer att tycka. spännande spännande!

wilma löper. så hon går omkring här hemma med byxor. eller egentligen är det trosor för bebisar men det blir som byxor för henne. tjock är väl inte riktigt ordet som skulle beskriva wilma ;)

typ hela min klass har blivit varnade för att de är för tjocka. väntar bara på att min varning oxå ska komma...helt sinnes. tjejer som är smala får ändå varningar. skolan vill verkligen att det ska vara ett anorexi-institut! blir så trött! men samtidigt så kommer man inte in i dagskolan om man inte följer deras ideal. så om jag sett ut såhär kanske jag haft en annan placering;

...eller så tar jag och äter en glass istället...

tisdag 15 juni 2010

trött!!

nu har jag tömt hela mitt rum på saker. har bara köttat in allt inne hos den ambitiöse än så länge. han är på sommarlov och jag har fått lov att bo där tills jag åker hem. men trots att det bara handlar om fyra veckor så får jag se till att få lite ordning, för sen ska allt ner i källaren för sommaren. då lär väl idioten döda mig. källaren är ju hans skattkammare...pff!!

innan jag gick från skolan igår så kollade jag med vaktmästaren hur länge han skulle stanna. sen kollade jag med alla som var kvar och ingen skulle stanna särskilt länge. men så kl 01.30 så ringer de från skolan, "vi är ensamma kvar, vad ska vi göra". SUCK!!! kunde de inte haft koll på klockan och kunde inte vaktmästaren sagt till innan han gick.... ja det var inget att göra än att gå upp ur sängen och palla sig ner till skolan. det var nog längsta 4kilometrarna i mitt liv! var så himla typiskt att det var just i natt oxå när jag hade så mkt att göra idag. nu har det gått ganska smidigt som tur va. lyckades byta bort mitt pedagogikprov som jag skulle haft idag till om 2 veckor. det var verkligen en lättnad.

nej nu måste jag dammsuga och torka golv innan jag ska ringa min idiot till schemaläggare...

måndag 14 juni 2010

inneboende

nu har jag hittat mig en inneboende för sommaren. känns hur bra som helst! har pratat med hyresvärdarna och se ska komma med en extranyckel någon gång under dagen. så himla skönt att slippa betala hyra då jag inte är här. måste ju spara en massa pengar nu så att jag kan göra fler sverige-besök under nästa år...det är så att jag blivit ihop med nils igen. de flesta visste kanske redan men kanske inte alla. men han ska flytta till Göteborg och jag ska vara kvar här, så det blir ett härligt pendelavstånd. antagligen oxå ett antal skolkande fredagar ;)

för intresseklubbens vetande så har jag läst 15 böcker i år. det var inte så illa va?!

netto hade ett erbjudande med saft. blev helt lycklig! (tyskarna dricker ingen saft, så vanligtvis kan man inte hitta ngn). och det är inte heller någon skabbig fun light saft, utan riktigt fruktig och god. lycka! den är väl inte lika god som mormors, men det kan nog ingen annan saft vara ;P har redan druckit upp 2 av de 4 flaskorna som jag köpte. får väl gå och kolla om de har några kvar. mums mums!

vad är det för fel på ett svensson-liv egentligen? så fort det är ngn som fått barn och föräldrarna jobbar med vanliga yrken så är det alltid folk som himlar med ögonen, talar illa eller mest föraktar. men jag tycker att det låter bra, någon gång vill väl alla hamna där. och även om man inte vill så gör man väl det förr eller senare ändå. så fort man har ett fast jobb man går till varje dag så är man ju fast. och barn, ja där tog det livet slut...;)

var uppe på vinden när jag var hemma i vintras och hittade mammas kartonger med sparade barnbläder från henne själv och från oss. omg va söta kläder! tänk att man varit så liten. då blev jag så sugen på att skaffa barn. men så nu i vår när jag passat barn lite då och då så har jag verkligen förstått hur mkt arbete det verkligen är. himmel! visst att vissa ungar verkar ganska lätta, men lyssnar jag till mina päron hur jag var när jag var liten så lär jag ju få världens illbatting. men om det nu blir så att nils blir pappan så kanske ungen får en del av honom. han var lugn som en filbunke. hemskaste hysset han gjorde som liten var att skriva sitt namn på en av skolans väggar...skulle jag skriva ner alla mina hyss som barn skulle det bli längre än ett gekåskvitto, och det vill inte säga lite!

nej nu ska jag packa ihop mitt rum så att min inneboende får lite plats med hennes grej.

söndag 13 juni 2010

jag ska aldrig bli en bitter pensionär!

gud va jag hatar gamla bittra käringar och gubbar!! utifallatt jag skulle hamna i en onödigt svår knipa har jag nu slagit upp de ord jag behöver;

käring - altes weib
satkäring - böses weib, hexe, drachen
gubbe - alter mann
bitter - bitter
gammal - ältlich, alt
trög - verkalkt
svag - schwach
område - gebiet
misstag - Irrtum
missbelåten - unzufriden
missköta - vernachlässigen
kritisera - nörgeln
gnälla - schimpfen

och med dessa ord kan jag få fram meningar av detta slag;
deine böses hexe, du bist nur ein ältlicher verkalkt weib! es ist ein Irrtum zu nörgeln mich. du bist unzufrieden, aber das bedeutet nicht das ich habe etwas vernachlässigen. du hast keine leben und alles was du macht ist nur schimpfen auf uns wie lebt unsere leben. (för nej jag tänker inte kalla dem vid sie, det har de inte gjort sig förtjänta av).

(nej kära lilla mamma, jag ska inte säga det till dem. men jag ska sannerligen tänka det!)

var ute och lekte med wilma. kastade lite kottar och så. en kotte råkade hamna i den överbevuxna sandlådan. och på två röda var en tant ute och frågade om jag verkligen bodde här och sa sedan att hundar inte fick röra sanden. det var visst ohygieniskt. barn är barn och hundar är hundar. jag skrattade henne i ryggen och kastade genast alla kottar mot sandlådan i hopp om att hon skulle vända om och se. önskar bara att det rörde mig i ryggen lika lite som jag ville. men istället så blir jag irriterad. bor ju för tusan råttor i sandlådan...

den ambitiöse hade varit ute och piskat sin matta vid de tomma torklinorna. då kom en tant ut och sa att så får man inte göra. där ska det hänga tvätt...

när jag blir gammal så vill jag bli som sonja och rune. de är de bästa pentionärerna i världen. de har precis lika mkt tid över som tanterna i huset. men istället för att lägga energi på att försöka hitta brister i alla så lägger de all energi att hitta allt som man gör bra. de har sten koll på vad alla har för sig och är vad det verkar som lyckliga med sina liv. de gläds när de går bra för andra och de tröstar när det går dåligt. aldrig har jag behövt känna mig dålig i deras sällskap. för hos dem är jag bra bara att jag är jag.

måndag 7 juni 2010

snigel och jag, vi är goda vänner...




Posted by Picasa

snigel 2




Posted by Picasa

snigel...




Posted by Picasa

nils!

nu har nils vecka här tagit slut. lämnade av honom vid tåget nu för några timmar sedan. det var svårt och tungt. har under veckan förstått att jag fortfarande är kär i honom. det var lite ovant. trodde att jag gått vidare, men istället har jag stått och stampat på samma ställe. nog har jag lärt mig mkt under året som gått men...men mer än vad jag hade gjort om jag aldrig gjort slut?

ja vi får se hur det blir. har sagt att vi ska bestämma oss innan sommaren, vi får se hur det går med det. går ju inte att hålla på och vela i all evighet.

onsdag 2 juni 2010

snigelbesök..

nu är nils här för en vecka och hälsar på. vi gör så spännande saker som att tvätta och städa ;)