lördag 29 maj 2010

one fear every day

min yogalärare sa en gång till mig att det är nyttigt att möta en rädsla om dagen. och jag tror faktiskt på henne. att göra saker man egentligen inte vågar är nyttigt. oftast är det inte så illa som man först tror. tillslut kanske man överstiger rädslan helt.

så för att få ut mer av mitt lov och för att få tummen ur att möta mina rädslor har jag börjat ta tag i mitt sociala liv. finns en sida på internet som heter toytown, det är en sida för alla engelskspråkiga i tyskland. här kan man lägga upp annonser, läsa tidningen på engelska och kolla in event-kalendern. varje dag finns det saker man kan göra. i onsdags var jag på "öva-tyska-öl", enda regeln: alla som kommer dit måste prata tyska. och det var riktigt trevligt faktiskt. folket som var där var i totalt varierade åldrar, från 75 ner till...ja typ mig. lite nervöst dock att gå dit helt ensam utan att känna en kotte, utan att veta var jag skulle bli av. men det var nice! ;)

i torsdags var jag på badminton och imorgon ska jag kanske med på en cykeltur. det ni!

idag ska jag ta med lisas son theodor till zoo. hoppas att det ska gå bra. men är lite rädd att jag kommer att vara en dålig passare...tänk om han springer bort, tänk om han tycker att jag är tråkig... men å andra sidan tror jag att jag tycker att det är lika spännande som honom att titta in alla djuren.

kan annars rekommendera att läsa "rötter", det är nog den bästa bok jag någonsin läst!

söndag 23 maj 2010

top

jag sydde en top för ett tag sedan. jag gillar tyget. borde sy oftare, det är jú så roligt! men så blir det bara inte. rätt synd egentligen! men nu har jag lov och en massa tid. får väl fortsätta på min kollektion wilma. har ju trots allt köpt tyll ;)


Posted by Picasa

lov!!

nu har jag äntligen pingstlov!! har bara varit i skolan 3 veckor sedan påsklovet ändå är jag helt slut. min kropp har fungerat på ren vilja denna sista vecka. min kropp kände dock att det blev lov för natten till lördagen vaknade jag och var täppt i näsan och natten till idag fick jag dödsont i halsen. men att vara sjuk på lov hör väl nästan till ;) så länge det är fint väder så är jag glad. och nåde vädergudarna om det är fint i sverige men dåligt här!!

känner mig ibland som ior. regnmolnet som förföljer mig. är det fint i sverige så är jag här, är det fint här så är jag i sverige...suck!! så nu måste det helt enkelt vara fint här!

idag är det söndag och man får inte ohelga helgdagen genom att tvätta. men jag kan inte tvätta när maskinen är ledig och mitt tvättberg bara växer. så idag bryter jag mot pensionärhusets lagar...får se om de kommer och skäller på mig. men jag måste bara få tvättat. iaf två maskiner sen kan jag klara mig till på torsdag som är nästa gång jag kan som maskinen är ledig.

igår var jag hos Clair och bakade bullar och hallongrottor. mums mums!! jag blir lite rädd att jag smittat henne då jag inte visste att jag skulle bli sjuk. tänkte att lite täppt i näsan inte var ngt särskilt. får kanske skriva ett förlåt-brev och skicka med lite halstabletter.

wilma är med den ambitiöse i englischer garten idag. sweet att ngn annan tar med henne ut. ska städa och tvätta idag. men som jag sitter nu får jag ingenting gjort.

btw så var det en konstig skalbagge som bet mig påväg till skolan i fredags. har aldrig sett en sådan innan och efter att jag viftat bort den så kändes det en stickande känsla i handen. och nu har jag ett kliande bett där. illa illa! jag kanske blir dödssjuk och dör...nä det får man väl inte tro. en liten vit skalbagge är väl inget emot en stor och muskulös bodil!? det kanske är därför jag blivit förkyld...eller?!

jag hårar så förfärligt. vet inte vad det är för fel på mitt hår. det blir slitet as snabbt men det växer i slow motion. blondering är väl kanske inte hårets bästa vän, men så illa? vore ju inte så kul om jag vaknade upp helt kal en dag. känns inte riktigt värt det. men då skulle jag kunna ha en snygg peruk. finns sjukt många snygga peruker. kollade in på tradera och där fanns en massa. men jag behåller nog hellre mitt hår ändå. men det är ju bra att veta att det finns alternativ!

nej nu ska jag städa. ser ut som kwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

fredag 21 maj 2010

TGIF!!!

himmel så skönt att det är fredag. är så trött! sitter och äter gul räkpasta med förmycket vitlök. mums mums. en dag sen är det lov, UNDERBART!!!

tisdag 11 maj 2010

knäckebröd

idag har jag bakat knäckebröd. samma goda som jag gjorde innan mitt sverigebesök. en av de danska tjejerna i dag-ettan gav mig detta underbara recept. så har ni tid över:

1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl olja
3,5 dl mjöl
2 dl vatten
1,5-1 tsk salt

blanda allt. tryck ut på en plåt. 30 min i ugn på 175 grader.

mums!

söndag 9 maj 2010

stitler

allt är alltid stitlers fel. se bara:

stitler röker
stitler retar wilma
stitler snokar i andras personliga egendomar
stitler dricker öl och blir full...

det visste ni inte va? men nu vet ni vem ni ska skylla på när det går fel i världen.
Posted by Picasa

tisdag 4 maj 2010

back in münich


känns hur konstigt som helst att vara tillbaka. tiden hemma gick hur fort som helst men nu när jag kommit tillbaka känns det som att jag varit borta jättelänge. det är så grönt, allt har slagit ut. eller ja allt och allt, mina krukväxter var tämligen bruna. totat döda...

ska ta tag i mitt liv nu. måste måste, det får inte gå så långt som det gick sist. har anmält mig till att börja på pilates. nu ni, nu ska jag få ett center som heter duga ;) sen ska jag göra ett nytt stycke, eller försöka iaf. skulle vara kul att lägga upp mitt gamla. men jag vet inte hur man klipper i videon. hrm...får bli ett senare project.
Posted by Picasa

måndag 3 maj 2010

grattis mamma!

idag fyller min mamma 50 bast. grattis!
Posted by Picasa

påskbesök

lite försenat påskinlägg. men nu har vi...eller ja pappa visat mig hur jag ska lägga in fotona från kameran.



Posted by Picasa



Posted by Picasa