söndag 28 februari 2010

wilmas födelsdag

imorgon fyller wilma två år. tänk att hon redan är så gamal. min lilla wilma. undrar om jag ska gå upp och göra frukost på sängen för henne...fast hon lär ju vakna och om jag går iväg ensam kanske hon börjar gråta. det vill jag ju inte att hon ska göra på sin självaste födelsedag. får väl köpa ngt gott till henne när jag handlar.

konservativa jävel del 3.

sista och förhoppningsvis avgörande delen i följetongen konservativa jävel.

när den prostituerade kom hem igår tog jag tag i honom nästan direkt. sa att det inte var ok att han flyttade runt mina saker utan att prata med mig först. visade sig att han oxå varit rätt sur. men efter lite samtalande blev det ändå ganska bra. han tycker inte om att ta upp saker med mig men jag försökte få honom att förstå att han måste innan han bara gör saker. så på sätt och vis var det nästan bra att den ambitiöse inte var hemma. det gav den prostituerade ingen chans att gå via en tredje person.

min "suddaknapp" har blivit knäpp. den vill inte alls samarbeta. måste slå på den för att den ska vilja sudda...blir tokig! tror att det ligger ngt smuts i datorn som håller emot. för innan var det P:et som krånglade och efter lite bankande och skakande av datorn blev det istället T:et och efter ytterligare lite skakande nu suddknappen. försökte att skaka datorn så att skräpet skulle hamna under en knapp jag inte använder men det går inte. nu har den hittat sitt boende under suddknappen och är omöjlig att flytta. hå, suck!

idag är det söndag och jag ska bara vara hemma och greja. fick inte gjort allt jag ville igår eftersom att mkt tid tillbringades solandes på balkongen i bara upprullad t-shirt och jeans. åh, underbara sol!

lördag 27 februari 2010

konservativa jävel del 2.

jäkla idiot. när jag kom hem idag så hade den prostituerade flyttat upp madrassen och lagt den på alla mina pysselsaker. han frågade igår och jag sa nej. måste han flytta runt mina saker. det är ju hans saker som fyller källaren. plus att han har en cykel där när vi har ett riktigt cykelförråd oxå. han kunde vänta tills jag kom hem och berätta hur han tänkt men att bara flytta mina saker. vi betalar exakt lika mkt för förrådet, balkongen, skrubben och alla andra officiella ytor. men han tror att han äger källaren och balkongen...blir så sur.

sen kan han inte diska. han använder bara disktrasan så allt som sitter lite hårdare får vara kvar. och han förstår inte ordet måtta vad det gäller parfym och deo...han sprayar alltid inne på toan. detta gör att hela hallen och mitt rum som är närmast stinker. visst kan det lukta gott med en svag doft av parfym men inte när hela rummet stinker parfymeri! sen är han ju äldst så han vet mest och vi borde lyssna och buga åt honom. samtidigt så är han inne i ngn sorts 30 års kris. köper en massa, skryter om allt han kan, köper bara toapapper och diskmedel om man ber honom...men det kan ju inte jag göra, jag är ju yngre och tjej.

vad som bara stör mig lite men som stör den ambitiöse är att han aldrig lägger folie eller lock över sin nystekta mat så att när man öppnar kylskåpsdörren så möter man en vägg av lukten från hans mat. varesig jag eller den ambitiöse kan ju laga mat eller baka lika bra som honom. så han måste ju bara lägga sig i och säga hur vi ska göra. sen blir inget lättare av att hans engelska är helkass och att han vägrar lyssna på min tyska.

som ni kanske förstår så får jag snart krupp på denna idiotiska varelse...eller jag snart och snart...

konservativa jävlel!

jag bor med världens underligaste människa...suck. himla konservativa jävel. fick en "ny" säng i onsdags och skulle försöka sätta ihop den igar. eftersom att min gamla säng fortfarande är bra sa tänkte jag att jag kunde sälja den. men i väntan pa besked sa ställde jag ned den i vart gemensamma källarförad. men det var alltsa inte ok. sa fort jag kommit innanför dörren efter skolan kom den prostituerade och klagade. nu kommer han inte at sina saker. försökte pa ett vänligt med bestämt sätt säga att anledningen är att han fyllt upp hela föradet själv och att nu min isärplockade säng bara fyllde upp det sista.

tycker inte att man kan klaga när man själv har hela föradet själv. han har inte ens fragat om han fick fylla upp det. och det klart att det är ok. det är ju till för att användas. men samtidigt är vi ju tre om utrymmet sa skulle jag eller den amitiöse behöva lite plats sa antog jag att det var ok. nu pratar han inte med mig längre. den ambitiöse som är hemma den här helgen lär fa höra hans klagan när han kommer tillbaka.

sa istället för en lugn hemmakväll igar sa akte jag till en kompis. därav att jag inte har nagra a med ringar i detta inlägg. vi sag downfall, ganska kass. kändes som att det varade i en evighet men när jag läste pa fördralet sa var den bara 104min. = döds seg!

var iaf nice att komma bort lite. nu ska vi tillbaka för att bygga säng. sa slipper jag sova pa den ambitiöses soffa!

solen skiner, jag älskar det!

fredag 26 februari 2010

frukost.

har just ätit en helt underbar frukost. älskar att kunna sitta i lugn och ro och bara äta en massa go frukostmat. sist jag handlade unnade jag mig brie, mjukost, mozzarella, salta kex, tomater, ciabatta, äpplejuice...och allt har jag tryckt i mig nu. eller ja lite ur varje förpackning. gott gott gott!

imorgon ska jag sitta barnvakt. annars har jag ingenting inplanerat på hela långa helgen. ska bara se till att få undan saker jag tänkt på länge. ska bygga ihop min nya säng, skicka mail, kolla upp stipendium, gå promenader, klippa färdigt wilma. ja en massa saker som egentligen inte räknas till att man gör ngt men som ändå måste bli gjorda.

torsdag 25 februari 2010

vår, vår underbara vår!

nu äntligen kommer våren. låg i min säng i eftermiddags med öppet fönster och bara njöt av solen som sken på mig och den friska luften som fyllde mina näsborrar. ingen mössa, uppknäppt jacka, sol, sol. sol, sol, sol....åh jag älskar detta väder! det har varit 15grader varmt idag. underbart!!!

onsdag 24 februari 2010

ny säng!

nu har jag just släpat hit en ny säng. fick en kompis gamla eftersom att hon ska flytta tillbaka till sverige. men phu ad jobbigt det var att få hem den. nu står alla delar över hela mitt rum och väntar på att jag ska sätta ihop den.

skulle ha varit barnvakt idag på morgonen men mamman hade råkat säga fel dag. nu är vi kanske kvitt efter att jag glömde av henne en annan gång. fast det var mysigt att komma dit ändå. dricka kaffe och mysa med en helt underbar unge. ska dit imorgon oxå, för det var då hon egentligen menade. sen kanske jag ska dit på lördag oxå. kommer att bli stammis där ;)

jag och den ambitöse blir bara mer och mer förvånade över den prostituerade. det fanns ca 2dl gammal mjölk kvar i kylen som jag gav till wilma. visste inte vems det var men tänkte att det gjorde ngt. men så när jag kom hem från skolan igår såg jag att han börjat markera sina paket...skrattade gott inombords. den ambitiöse däremot blev rätt sur. så småaktigt. men saken är den att så länge den prostituerade inte vågar ta upp ngt ligger problemet hos honom. jag och den ambitiösa kan snylta av varandra om han nu är rädd att förlora ngt på det. jag menar han är ju den ende som får fast inkomst, som har bra lön...det är väldigt synd om honom! jag menar tänk om han förlorar 50 cent!!!! ehhe

fast idag var han snäll. frågade väldigt snällt (innan jag stal mjölken) om han hade lust att hämta sängen. och tro det eller ej men det gick bra. så i helgen ska jg laga mat åt honom. hade jag gjort i vilket fall som helst. men nu känns det viktigare att "betala" honom med en gång.

min enorma blåsa är fortfarande kvar. men kan äta lite mer nu. tur! på tal om mat så måste jag till affären. phu, ännu mera bära...stackars stackars små darrande fingrar.

wilma är vårklippt nu. hoppades igår på våren och idag är det 11 grader varmt och solsken. underbart!! den prostituerade vill dock inte längre gå ut med henne. han tycker att hon är ful och skäms...tönt! fast det är ganska kul ändå. han är så överdriven att det är skrattretande. på tal om tyskar så får jag snart krupp. de älskar att klaga. "akta där", "kan du inte läsa", "ha hunden i koppel", "nu lämnar smutsspår" (vilket visade sig att det inte var vi så hon bad faktiskt om ursäkt), "nu går för högt", "ni får inte skaka mattorna på balkongen", "ni får inte komma hem så sent", "det låter när ni stänger dörren"...skulle kunna hålla på i oändlighet. men äh de dör väl ändå snart. FYYYYYYYYYYY bodil så får man inte säga!! men ibland när jag blir så trött på alla dessa tyska pensionärer så tänker jag så. de sitter i sina lägenheter dagarna i ändå och bra väntar på att jag ska gå förbi så att de kan hacka på allt vad jag gör. får väl göra ngt olagligt så att de får ngt vettigare att klaga på!

nej nu ska jag handla. puss hej

måndag 22 februari 2010

blåsa

jag har fått en enorm blåsa på min tunga. den är så stor att tom. andra personer tycker den ser fet och äcklig ut. är inte helt 100 på om jag fått den för att jag bitit mig i sömnen eller om det är en förkylningsblåsa. irriterande är den i vilket fall som helst.

nu är lovet snart slut. det har allt varit ett bra lov!

fredag 19 februari 2010

glad

så nu har den ambitiöse fått lite mer kontroll över sitt bantande. phu! äntligen kan vi retas och prata som innan. vi var på bio igår med två andra kompisar. såg flickan som lekte med elden på tyska. så konstigt. men jag måste ändå säga att de gjort det riktigt bra. munnarna stämde sånär som precis. blev verkligen förvånad över att jag hängde med såpass bra. visst jag har läst böckerna, men det var flera år sedan. men ändå. jag är lite inponerad iaf.

det finns en överskningssekvens i filmen (ska inte nämna vilken om det är folk som inte sett den) och jag skrek till så att hela vår lilla grupp hoppade till. de blev mer rädda för mitt skrik än för filmen... värt att nämna var att det var förutom oss fem pers i hela den stora salongen.

vad som är lite kul är att den ambitiöse inte kan skilja på pappa och på nils röster. han hade pratat med pappa och trodde att det var nils som ljög om sin sydamerikaresa. han kom till mig och sa att nils sagt att han skulle till asien. då förstod jag att han tagit fel...igen. men för mig har de aldrig haft särskilt lika röster. men att han tar fel kan kanske ha och göra med att de är de enda två killarna som ringer. hoppas att han inte sa ngt dumt till dig pappa!

torsdag 18 februari 2010

grattis pappa!

idag fyller min älskade pappa år, grattis!

gammal kärlek rostar aldrig, är det verkligen så? kommer det aldrig att bli bättre? att se en massa hånglade par, par som håller handen, par som tittar på varandra med kärlek i blicken, par som verkligen funnit varandra... de finns överallt och det sliter i mitt hjärta att se dem. men det går över, det är iaf vad alla säger. vissa dagar känns allt bra. jag mår så bra. jag gör ju det jag vill. jag lever det liv jag vill leva. men så får jag en down och då kommer paren krypande som bara för att reta mig kysser varandra framför näsan på mig.

i mitt nästa liv ska jag bli modig!

juhaa kom ned igår. så kul! visste knappt att jag saknat henne så mkt. men att prata med henne nu var som att hon aldrig flyttat. jag har så fina vänner. jag har ju ett bra liv. så varför klagar jag. ryck upp dig bodil! gå ut och skaffa dig ett liv om du inte är nöjd med det du har. fegis-bodil!

tisdag 16 februari 2010

världskrig

oj oj oj så krångligt allt kan bli. har blivit fruktansvärt irriterat i lägenheten. allt jag gör är fel, oavsett! alla...eller ja den ambitiöse iaf är sura. min teori är att hans bantningsplaner inte går så bra. han lixom många andra trot att de är så himla sunt att skippa vissa mål. och han som i vanliga fall blir på dåligt humör när han är hungrig..nu är han ständigt hungrig = ständigt sur! plus att han kommit på att han ska hålla detta i två månader och sedan gå tillbaka till sitt vanliga liv. underbar plan....not!!! så nu kommer jag att ha en sur sambo i två månader..suck. det är allt dags att ta sig ett snack med mannen. men samtidigt så blir han så elak och kall att jag inte riktigt har ngn lust. för när jag gör ngt så är det så himla mkt värre än om han eller den prostituerade gör samma sak. är lite rädd att den prostituerades syn på kvinnor har smittat av sig lite...idiot!

vd som är bra är att jag har lov. så jag kan rymma iväg mer än vanligt. den ambitiöse jobbar hela dagarna...så att han blir trött OCH hungrig. bästa kombinationen...

söndag 14 februari 2010

bitter...

jag blir så irriterad på mina sambos!!!

torsdag 11 februari 2010

dans

tänk om jag kunde bli riktigt bra ngn gång. drömde att jag gjorde ett matteprov, och efter att jag klarat det kunde jag snurra som en gud. om det bara hade varit så enkelt. hade floorbar igår. vilket betyder att man ligger på golvet och lyfter benen åt olika håll. blev så frustrerad på att det kank vara så svårt att lyfta ett ben på rätt sätt. vågrätt bäcken, in med magen, håll ihop revbenen, ned med axlarna, benen ihop...spänn spänn spänn men ändå slappna av och gör allt lagom mkt. vad är detta för en omöjlig bransch jag gett mig in i?!

onsdag 10 februari 2010

söndagsbad

i söndags skulle jag ta mig ett rikigt skönt bad. jag tappade upp gött varmt vatten. i min jakt på badolja hittade jag min eukalyptusolja, som man egentligen ska ha för inandning. tänkte att jag kunde få mig ett gött förkylningsbad. härliga ångor och så. men så satt jag där i badet. allt var bara så gött tills jag kände att det började sticka på ryggen...och sen på benen, och magen och armara. det kändes som att jag bränt mig i solen. så det blev inte så mkt med mitt sköna söndagsbad, min prickiga kropp fick smörjas in med kräm och vila i sängen istället. så blev det med det!

har gjort iorgning vår skrubb. nu är där ordning med alla verktyg, strykjärn, tyger. oj oj så fint!

fick en väska idag. den var hemsk att släpa hem. gav ganska snabbt upp att få med den på cykeln. men inte tillräckligt fort för att inte hinna bli total irreterad på allt. nu kan jag iaf åka hem med en massa saker.

saknar min bil i detta snöiga väder!

torsdag 4 februari 2010

VÅR!!

nu så kära vänner, nu ska det bli vår! fåglarna kvittrar, snön töar, plusgraderna kommer krypande, solen skiner, åh underbart!!

hade tänk att jag skulle bli duktig. men det går så himla trögt. skickade iaf in ett prov till en stupendiesida för att se om det var ngt som jag kunde söka. vore ju nice med lite extra i fickan. tänkte ju att jag skulle ta tag i det här med att söka jobb igen. men saken är att jag inte vet hur mkt jag orkar jobba. skolan tar så mkt energi och jag vill ge all den energin. för visst vore det lättare att som vissa, komma en minut innan, gå en minut efter och inte göra mer än vad som absolut är nödvändigt. men det är inte värt det. jag betalar inte detta höga pris för att träna av mig fettet. jag ska bli pedagog!! skaskaskaska! och en bra sådan. inte bara en som klarat allt med nöd och näppe.

har börjat sy en del igen, men det går dålig. allt jag gör bli misslyckat. är lite tungt. men jag ger inte upp. inte ännu. dra några djupa andetag och försöka igen.

måndag 1 februari 2010

helgen

så var det februari. känns riktigt konstigt! tiden bara flyger fram. repade på skolan både i lördags och igår så det känns knappt att det varit helg. fick ett riktigt downfall i fredags. såg på sorglig film och gick promenad med wilma för att få det att gå över. hjälper ofta med lite lugn och ro och frisk luft!

i lördags var jag på "bytar-dag" på schleissheimer. man tog med sig saker man inte längre ville ha och la allt i en hög. sen tog alla vad de ville från högarna. belbec hade gjort goda våfflor och köpt kakor. det var riktigt mysigt. himla bra ide!

efter repet på lördagskväll gick jag och den ambitiöse ut. den ambitiöse har en kompis som jobbar på en nice bar inne i stan. så dit gick vi. och trots att det bara var en bar så var vi inte hemma förrän kl 07. hade riktigt kul!

nu är det en ny vecka och en ny månad. 100% utav skador eller sjukdomar!