tisdag 29 september 2009

vilken dag!!

oj oj vilken dag. phu. det var nagra tjejer fran dagskolan som skulle ha en reperatör hos sig idag. sa jag skulle sitta i deras lägenhet hela dagen för att vänta in denna nisse. jag skulle komma senast kl 07.30. sa kl 07.20 knackade jag pa och en mycket förvanad dagskolare öppnade. "oj...fick du ite mitt sms..". det visade sig att hon kl 07.16 skickat ett sms om att jag inte behövde komma. men halla, jag bor en mil bort. visst det finns manga som cyklar snabbt, men sa snabbt. sen visade det sig att det inte var helt hennes fel utan snarare hennes roomie. som kl 07 kommit pa att hon var sjuk och behövde vara hemma. blev lite smatt bitter.

men sa för att komma pa bättre humör cyklade jag till idioten och ringde pa tills han vaknade. det var en mkt sur man. som tyckte att jag var oförskämd. han hade ju inte hunnit vakna. han har haft ett ar pa sig att vakna. ja dte sa jag tom till honom... men efter mkt om och men sa skulle jag komma tillbaka en timme senare. 

att jag var arg och bitter blev lixom för mkt. kände mig bara sa ledsen och besviken pa männsklignheten. jag menar visst jag och dagskoleeleverna är inte bästa vänner men ända. jag skulle aldrig gjort samma sak.

sa jag bröt mot en regel i den gyllene regelboken. jag ringde nils. mobil till mobil. tyskland till norge. dyrt som tusan. men det var vad jag behövde. när jag hörde hans röst rann tararna som strida floder längs mina kinder. men sa, som det brukar vara sa blir allt sa mkt bättre av att prata med nils. har ju ringt pappa annars när jag varit arg och sa. men anade att han skulle bli a arg och det var jag sa det räckte själv. vet inte om samtalet gillas som ett mail eller om jag far skriva imorgon iaf. hrm...vad tycker du nils?

jag fick iaf tillslut mina pengar av en fruktansvärt sur man. sedan akte jag till mr. check  för att fa ut nästa deposition men han var inte där. sa visste jag att becca och lilli var hemma och sjuka. sa tänkte jag att deras dag skulle fa en bättre start än min. sa jag gick till vart favorit bageri och köpte 3 chokladmuffins till oss. det visade sig dock att becca redan fatt en liknande morgon som min...men jag kan ju hoppas att den blev lite bättre ;)

det blev iaf att jag var kvar där hela dagen. orkade bara inte cykla hem igen. men det var verkligen mysigt. vi gjorde ingenting. sov. tittade pa hollywood fruar. sov. vilade. at...ja dte var nog det.

när jag kom till skolan sa var den första dagskoleeleven jätteledsen för att jag fatt cykla i onödan. sa nu skyller jag den andra tjejen mer...bara för mitt inre iaf. 

en dalig dag blev ganska bra tillslut iaf ;)

söndag 27 september 2009

dräggel dräggel

jag tittar på tok för mkt på true blood. är nu i andra sesongen där alexander skarsgård klippt sig (och skaffat sig ett jobb..hehe). oj oj milda makaroner. snyggsnyggsnyggsnygg...dräggel

men enligt wikipedia som är människornas nutida bibel, så är han född 76...lite illa. dödar ju mina dagdrömmar litegrann. visst, ålderskillnad ska inte stå ivägen. men när det handlar om att ena parten nästan skulle kunna ha begått en massa kriminella handlingar innan man ens var född då är det väl lite väl. inte för att alexander gjort det...eller ja det vet ju inte jag. men han skulle haft tid om han velat.

sen skulle det ju bli himla krångligt vid jul. jag skulle typ sitta i familjen skarsgårds soffa och dräggla...eller känna mig totalt värdelös. jag menar det är ju en underfamilj. pappa skarsgård som typ är den bäste skådespelare jag vet. ungar skarsgård som om de inte är döds framgångsrika skådespelare så är de så snygga att de kan använda mig som deras hårgele...ja eller nåt.

nej om man skulle satsa på ngn i min egen ålder och med min "position" (=halv tönt, halv annonym, halv kass på allt, svensson-svensson). men den ende jag kan tänka på är den ende som jag inte kan ha... ska dock få veckans mail idag. söndagens höjdpunkt!

fredag 25 september 2009

såååååååå bra!

http://www.youtube.com/watch?v=i-gdXCUnLM8

listen to it - bacause you worth it

tröööööööööööööööööööööött!

oj vilken vecka det har varit. trodde inte att det skulle vara så stor skillnad att gå tvåan som ettan. det kanske det inte är bara att jag inte vant mig vid ett annorlunda schema plus att allt är på tyska. hela jag är som en vandrande zombie. tänk att man kan bli så utmattad. var nära på att glömma wilma igår hos hennes passare. eller ja nära och nära. men ändå. märkte att jag missade när det blev grönt, cyklade tok-långsamt, drömmde mig bort när jag inte borde... men nu är det fredag, bara en skoldag kvar innan helgen.

alla mina vänner vill gå på oktoberfest i helgen...men somsagt jag är ju så trött. försöker övertala alla att stanna hemma och se på film eller ngt annat soft. men det går sådär. ska förhoppningsvis få bjuda de flitigaste passarna på middag imorgon. de är dock veganer så det gäller att hålla koll på hjärncellerna. är ju lätt att blanda i köttbuljong, eller hur mamma?! ;)

vissa tjejer får typ alltid gratis drinkar, inträde, komplimanger och sånt av killar när de är ute. jag har kommit på att min fallenhet är lite lik bara det att det inte är heta killar utan pensionärer som faller för mig. brukar prata med pensionärerna här i huset när jag är ute med wilma. så igår när jag hade varit ute med wilma så frågade en tant mig om jag ville ha grej. hon skulle visst röja ur en lägenhet. så typ en timme senare så hade jag fått en massa konserver, ett typ nytt vintertäcke, burkar, krukor, ouppackad rengöringsgrej. superbra! jag som inte riktigt orkat åka och handla (ja jag vet det är typ 2 min bort). men min kropp har bara inte orkat. men ni som känner mig vet att det alltid finns resurser. har inte haft ngt färskt bara. eller jo, äpplen. det är svinbilligt med äpplen! tänkte att jag skulle baka ngt eller köpa en blomma eller nåt till tanten. vad som är bra med pensionärer är att de har tid att lyssna på min tyska. många andra vill att det ska gå snabbt så då är det lättare med engelska. men gamlingarna kan ingen engelska och de har massa tid.

idag har jag tvättat. hade helt slut på träningskläder. så kl 07.55 ringde min klocka. oj oj inte lätt att vakna ur drömmarnas land. jag har nämligen drömt så mkt det senaste. massa händelserika drömmar som jag minns även när jag vaknat.

nej ni, nu är det dags att ta tag i mina brända knäckebröd som ligger i ugnen. ja jag har börjat bränna allt som kommer i min väg. skulle göra gröt i morse, hela geggan var svart och gul och hela lägenheten fick vädras. det fick mig att tänka på att vi inte har ngn brandvarnare...kanske dags att köpa en. sen skulle jag göra varma mackor = knäckebröd. tillslut skulle jag värma knäckebröd som jag hade för att det skulle bli tort igen...ja det är det jag ska ta hand om nu... = dags för helg

onsdag 23 september 2009

stackas wilma



wilma har varit sjuk. det hela började i söndags med att wilma hade ont. kunde inte alls förstå ad som var fel. försökte känna och klämma. men hittade inte felet. hon ville inte äta vanlig mat. så jag lyxade till det och gjorde en specialare som hon åt. sen spydde hon hela natten och hela morgonen. hon ville inte alls äta. så jag gick och köpte riktigt exklusiv mat till henne som hon åt. så blev hon bättre. piggnade till såpass att hon lekte och drog nosen mot mina sambos mattor.

tänkte först att jag skulle vara hemma med henne. men så skulle den ungas flickvän ändå vara hemma hela dagen så jag gav wilma i hennes händer. när jag kom hem så mådde wilma fint. men när jag senare tittade på film så kom lukten. små, sura, ruttna fisar. stoppade om wilma så att lukten kunde stanna inne i täcket. men så ibland rörde hon sig och lukten nådde min näsa.

så igår efter en natts fisande mådde wilma prima. tack och lov att det inte blev värre. tänkte att hon skulle behöva opereras eller nåt. hon hade ju så ont. nu har jag slängt den gamla maten och köpt en ny dyr variant. vet att hon tidigare kräkts av billig mat så denna kanske inte dög. nu mår hon bra iaf, lycklig över den goda maten.

idag har jag en lång dag. men det ska gå bra. gäller bara att bita ihop och låta all icke existerande energi sprudla ;)

torsdag 17 september 2009

sömn



det är inte alls så att jag sover förlite. snarare tvärtom. men igår somnade jag på min första dansklass. vi låg på sidan och så vipps nickade jag till. men jag hann ta i med handen innan jag föll över. förstår inte varför jag blir så trött på floorbaren. (man ligger på golvet och flyttar lite ben och armar i långsam takt till ljudet av min lärares röst. förra veckan var det samma grej. måste äta koffeintabletter innan jag går in eller nåt.

den nya dag-ettan består utav 15 svenskar, 10 danskar, 2 finnar och 3 tyskar. det tycker jag är rätt fräckt. det handlar lixom om en skola i södra tyskland.

fick reda på hur gammal den gamle var i helgen. han var inte alls 30 som jag trott utan 24...sicken miss ;) han och hans tjej har varit ihop i 8 år. det är hur länge som helst! jag som tycker att jag och snigel va ihop länge.

i helgen börjar oktoberfest. oj oj, 9 miljoner turister...

onsdag 16 september 2009

ojojoj



vilken helg...vi skulle bara ha en mysig hemmakväll..men ack. så det kunde gå. ibland tror jag att jag måste fått i mig ngt mer än bara alkohol. samtidigt så vet jag inte när det skulle kunna ha hänt. men jag var bakfull ända tills balettlektionen på måndagen kl 17...det kändes lite väl. minns typ ingenting från hela kvällen och enl. becca vr jag totalt odräglig...vilket man kan vara bara genom att vara packad. men iaf. konstigt iaf.

skolan har börjat på nytt denna vecka. det nya är att den bombaderats utav nya ettor. men det är kul. känns bra att jag är där jag är. trots att jag höll på att bli överkörd på väg hem igår och att jag längtar efter snigel. wilma har lugnat sig och min nya rutin fungerar mestadels. (inte idag då när mormor ringde och väckte mig kl 12.30. 11,5 h sömn..)

idag ska jag ha yoga, underbart!

lördag 12 september 2009

0049 89 615 136 02

detta är mitt nya hemnummer. ring ring ring

har inte fixat så att jag kan ringa till sverige ännu. men det kommer att ordnas. den unge lovade att fixa det när han ändå skulle ringa till 02 i ett annat ärende.

nu ska jag rill rewe. puss hej

pysseltime




jag har sytt en väst.

fredag 11 september 2009

wilma på rymmen

det var en gång en liten liten hund som bodde hos sin matte i münchen. hunden, som hette wilma, tyckte väldigt mkt om att vara med sin matte. helst av allt ville wilma att hennes matte skulle vara hemma med henne varje dag. eller iaf ha med sig henne HELA tiden. men wilmas matte håller inte med. så ibland får wilma passas av andra människor. "jätte snälla människor, men de är ju inte min matte" tänker wilma.

så en dag när wilma ska passas så gör hon ngt riktigt spännande. hon plockas upp i hennes cykelkorg, men av en annan matte. de åker till en solig park och njuter. men när ingen ser springer wilma, hon springer så att ögonen tåras, hela vägen tillbaka till sin matte. matten som just under den tiden ligger på golvet och är skadad!! "jag måste in och hjälpa henne" tänker wilma och ylar det högsta hon kan för att ngn ska komma och öppna. men så kommer en annan matte och plockar upp henne och kör henne hem till sig. men wilmas matte var ju inte skadad, hon kom som vanligt och hämtade wilma på kvällen. så var de tillsammans igen och wilma är lycklig. vad som kommer hända nästa dag är en annan historia. snipp snapp snutt så var denna saga slutt

ja om det bara hade varit en saga, dumma dumma wilma!! tänk om hon blivit överkörd..omg. vill inte tänka på det. folk måtte ju blivit chockade när det kommer en springande hund utan matte/husse. på en sekund så hade wilma rymt. och jag som var mitt inne i en yoga-pedagogik klass blev tämligen paff när jag hörde hennes ylande. jag skulle just ligga och vara visningsexemplar.

vad som ändå är bra är att allt gick bra. wilma är helt oskadd. och alla på skolan tycker om wilma förutom rektorn (som tyvärr är den osm bestämmer). men på kvällarna är han inte där...

onsdag 9 september 2009

weee

jag har fatt jobb! nu ska jag lasa skolan varje dag för hela 10 euro per dag. ska även dammsuga duschen men ngn slags vattendammsugare och vädra rummen. därav löneförhöjningen pa 2 euro per dag. känns bra. nu kan jag slappa och träffa folk här pa skolan. och pa onsdagar kan jag hämta wilma innan alla klasser slutat. sweet!

fick just en bretzel (kan fortfarande inte skriva tyska) av min idol. det ni! sa nu behöver jag inte komma hem vralhungrig! plus att jag har ngt att göra medan jag väntar pa att folk ska bli färdiga. sista klassen är inte ens färdig ännu. sa det kan ju ta ett tag. men när den slutar sa sent sa lär ju inte folket stanna sa länge efter iaf.

hoppas att det fina vädret haller i sig till helgen. hade varit nice att ligga i ngn park och softa.

nej nu far de allt vara färdiga snart.

tisdag 8 september 2009

jobb



jag har antagligen fått jobb! hoppas hoppas att det blir. jag ska låsa skolan varje dag. men än så länge gör jag det bara sporadiskt. 8 euro per dag. en härlig månadslön på 160 euro..hehe. men det är ngt iaf. plus att jag då tvingas ta mig tid till att stretcha och fokusera på mig själv efter klass. det jobbiga med jobbet är bara att det tar typ en timme att hämta wilma så det blir sena kvällar. men ibland tror jag att jag kan hämta henne innan jag låser. ja jag tror att jag kommer kunna få ihop ngn slags rutin på allt. för hoppningsvis så kan den unge ta henne någon/några dagar i veckan så att jag slipper hämta henne efter skolan.

det har uppstått oklarheter vem date 1 och 2 är. ja jag vill inte riktigt skriva ut namn så därför har de flesta jag är med fått kodnamn. men vi börjar med date 1. jag bodde på schleissan. var trött på att bara vara med samma människor. alltid dansare. alla på samma skola. alla med samma intresse. så jag sökte på resdagboken och fann en rolig svensk aupair. så kom dagen så vi skulle få ses in real live. då tyckte mina kära dansvänner att jag var lika nervös som att jag skulle träffa en date. sen finns det fler som har hennes namn. så nästa gång jag skulle träffa henne så blev det "jag ska träffa min date". därav date 1. date 2 kom automatiskt när jag fick en till utomstående vän. då mina dater är helt enkelt de jag träffar som inte är från skolan...typ. så nej, inget annat date:ande ännu.

har fått en massa bra lärare. riktigt kul att börja. men min stackars lilla rygg mår inte så bra idag. antar att resterande kropp lär må rätt kasst imorgon. blir nog en slapp helg till helgen.

jag gillar inte att lyssna på live inspelningar! applåder och skratt passar inte in i mitt fridfulla liv på terofalstrasse....ja jag börjar bli gamal. 20 tantpoäng till bodil och kanske 20 till med tanke på att jag lyssnar på dolly parton.

vår tvättmaskin kostar och det enda man kan stoppa i den är 20 centare. suck...nu måste jag börja samla! så lägg undan ert småskit så kommer jag och växlar.

söndag 6 september 2009

stackars mig


detta har varit en dålig dag. har haft kramper i magen som kommit och gått. har låtit ensamhets tankarna ta över min hjärna. har totalt grävt ner mig...suck. jag vet att jag måste hålla igång men ändå lägger jag mig på sängen och bara sjunker in i ngn slags seg dvala. vet inte varför jag haft så ont i magen. jävla skit mage!

att alla jag försökt ringa inte svarat/haft sin telefon avstängd har inte direkt gjort allt bättre. det stressar mig att jag inte har ngn hundvakt. försökte lämna wilma när jag och date 1 skulle handla men hon ylade som en stucken gris. var tom en granne som kom ut som trodde att vi misshandlade henne. och hon bodde ändå i huset bredvid!

önskar ibland att jag hade fler vänner. fler som ringde och drog med mig på saker. visst jag har väl kompisar och så. men ibland känner jag mig bara som ett bihang. spelar lixom ingen roll om jag är där eller inte. känns som att jag inte kan någonting sådär värst bra. jag menar, jo jag dansar. men jag har ju typ åkt ut från varje audition jag gjort. jag syr, men allt blir ju snett och halvdant. jag läser, men det går i snigelfart så jag hinner ju inte bli särskilt vis. jag pysslar, men det är mest trams för att det är kul. världens sämsta människa...ja kanske inte. har ju inte dödat någon. men just nu känns det så. phu. det är jobbigt att behöva gräva upp sig själv. ta tag i saker man inte egentligen orkar ta tag i. men det ska gå! får ta och göra lite uppror mot min mage och gå och äta lite. kanske lättar upp mitt sinne...eller så får jag sova på saken.

de försvunna stolarna



jag hittade de försvunna stolarna igår. de stod på balkongen... upps. jag trodde att ngn tagit dem efter att vi glömt dem på schleissan. man ska inte tro för ont om vår lille check. fast oftast kan man nog det ändå. himla ägg!

det är lite dumt. här så ska det vara en gemensam balkong. men det blir typ inte det. lite sådär att gå in i den gamles rum när han inte är hemma. känns mer eller mindre som att det är hans balkong. men vi alla betalar för den. det var det motsatta på schleissheimer, där ingick balkongen i ett rum men alla använde den. när personen vars rum man behövde gå igenom sov använde vi fönstergluggen från köket.

wilma ser numera ut som en skabbhund. klippte henne igår och ja...det blev lite toffsigt. så blev hon frustrerad och rörde sig en massa så att jag råkade klippa henne. och när jag klippte i henne blev hon ännu mer frustrerad. borde egentligen klippa färdigt henne idag men det orkar jag inte. tar det imorgon eller iaf ganska snart.

idag är det söndag vilket betyder mail från nils. är nästan lite spänd på vad han kommer att svara.

imorogon börjar skolan. måste verkligen fixa med all hundpassning idag. men det känns så meckigt. alla vet vad jag vill när jag ringer.

lördag 5 september 2009

lördag

igår kväll blev jag så gott som färdig med mitt rum. wilma har redan vispat omkring mina mattor ett antal gånger sedan jag lade ut dem. känns så bra just nu att jag flyttade. har en stor toalett och ett kök man kan sitta i. bor med två toppen killar som inte vänder varenda euro om man säger så.

igår var jag borta på schleissheimer. vi missade att packa in två av mina stolar och ngn hade råkat packa in en postbox. undrar just om posten blev lite paff när deras låda var stulen ;) någon har snott 500 reklamblad från oss, omg!! stolarna var puts väck...suck. men vem vet, de kanske kommer fram.

har umgåtts en del med date 1 och date 2. ska träffa date 1 ikväll. vi ska gå på en fest ihop blir nice!

ska ta tag i min tyska på riktigt detta år. går ju inte att hålla på som jag gjort. jag har tyskar omkring mig men ändå säger jag inte knappt ett knyst. men nu jälar!!

detta är iaf resultatet av mitt rum. duger det?

fredag 4 september 2009

brev

jag vill ha post!

bodil svensson
terofalstrasse 5
80689 München

onsdag 2 september 2009

hemma?

ja nu har jag kommit fram, träffat mina sambos och försökt komma iordning. tänk att man kan haså mkt grejer. phu så mkt att flytta och ställa på rätt plats. men jag tror att detta kommer att bli bra. bor med en överambitiös studerande ung man och en lite äldre lite frånvarande. men den unge och den gamle är nog bra människor båda två. kommer kanske koka över på båda två men just nu känns det bra.

nu är det dags att dra till köket för att äta. så underbart att kunna ha maten och alla grejer i köket. och att kunna sitta där! underbart! har varit strålande fint hela dagen men så på två röda sekunder dundrade åskan och regnet piskade på rutorna. tänk att jag är här nu. känns så konstigt. stå på egna ben. allt jag gjort innan så har jag ändå haft nils i bakfickan. men nu är det bodil mot münchen. hoppas bara att wilma snart känner sig hemma. kommer inte orka ha henne ylandes så fort jag går någonstans. men den ambitiösa killen sa att han kunde ta henne ibland. han gillade att gå ut och springa, perfekt!

nej ni, nu blir det mat!