söndag 31 maj 2009

loooooov!



ja gårdagens inlägg kanske kan tala för sig själv...hehe men kul hade jag. förstår bara inte riktigt hur det hände. skulle ju bara dricka lite öl. det var ju de andra som skulle satsa på stort. men men.

nu har vi lov. i två hela veckor ska jag slappa. försökte få med folk till att trampa trampebåt imorgon. men det har inte gått så bra. och är det redan nu ett ganska svagt intresse brukar det bli otroligt segt att få ngn att komma med. chiva och edith var iof sugna. så det kanske kan bli ett helt annan gäng än jag tänkt. annars så får väl jag och wilma hitta på ngt. hon är ju rätt kass på att trampa men vi kan ju åka eka.

snart ska jag bli klippt. ska bli så skönt. är så slitet! kan ju knappt borsta det utan att få med halva huvudet i borsten. fick skölja igenom det efter plattningen igår. så nu måste jag vänta tills det blir lite torrare för att man ska kunna se lockarna. phu, det är ett stort projekt.

på tal om klippning så klippte jag wilma idag. eftersom att hon tycker att det är så jobbigt och jag har så mtk tid, så har jag bestämt att jag ska göra det i etapper. så nu har jag tagit huvud, mage och tassar. ser ungefär ut som att hon har på sig en overall. eller ovrål som jag sa när jag var liten. rätt nice ord ändå. ovrål. nice skrik lixom. hehe fyndigt fyndigt.

full fullare enshiladas

oj oj..vad hände? mcdonalds, två stolar och så full. ajaj

lördag 30 maj 2009

nu har jag pingstlov!



efter en del klagomål så fick wilma äntligen sin nya mus som ganska snart blev en sork (hon bet av svansen). det lär inte ta så lång tid innan den nya sorken ser ut som den gamla..men den är ju till för att lekas med.

nu har det gått ett tag till sedan nils åkte. känns fortfarande tomt. känner mig ensam. men samtidigt så finns här massa människor som är helt underbara. så jag borde inte känna mig ensam. frågan är om det egentligen är ensamhet jag känner och inte bara ren och klar saknad.

idag har vi varit på loppmarknad. köpte jättefina knappar. nu får jag väl ta hit min symaskin så att jag kan sy ngt fint med knappar. ;)

torsdag 28 maj 2009

ensam igen



ikväll åkte min älskade nils hem. var längesedan jag grät så mkt. kändes som att han skulle ta med sig hela vår relation och lämna mig ensam kvar. det ska ju vara du och jag i evigheters evighet amen. vart tog det vägen? visst vi har inte gjort slut. men det känns nästan så. vi kommer att ses i sommar igen. ett tag tillsammans och sen kanske aldrig mer. vi kanske klarar det. men vi är ju totalt kassa på distansförhållande.

men jag har bra vänner som tar hand om mig. dom är så snälla. att de orkar med en gråtande bodil 24h om dygnet. stackarna.

måndag 25 maj 2009

föreställning

nu är det lugn och ro i smultronskogen igen. vi vinkade av mamma och gunnar imorse. solen skiner och ALLA är i parker. vi har varit iväg hela "morgonen" men hungern kallade oss hem igen.

jag vill ha en ny kamera. min är kass. men nu har jag köpt en dator för pengar jag inte har så det är väl egentligen mer än nog. men så är det ju så kul att dokumentera. titta tillbaka. vad hände egentligen?

föreställningen gick bra. var jättekul. samtidigt kändes det konstigt, allt jobb över på mindre än en timme. det var riktigt go stämning hela dagen trots all nervositet och all väntan. lärde mig en ramsa; zehn zame zigen zogen zhen zetna zucker zum zoo. vet inte hur det stavas men den låter så. betyder; tio tama getter drar tio zetna=50 kg socker till zoo. de fick lära sig sex laxar i en laxask, sju sjösjuka sjömen. rätt kul. tog bort nervositeten när jag istället gick omkring och tänkte på tyska ramsor. mamma, gunnar, nils och aglaja kom och tittade på mig. så kul att få visa för ngn. hade ju inte alls känts lika kul om det bara hade varit främlingar.

puss

lördag 23 maj 2009

jag har en dator, tja la la la la

fredag 22 maj 2009

föreställning

på söndag har vi föreställning. är lite nervös. men jag hoppas att det ska gå bra. kan ju numren egentligen. men tänk om jag får en black out. mamma, gunnar, aglaja och nils ska titta. men jag ska försöka ha så kul jag kan. det är ju jättekul att få visa lite.

frågade min lärare om man skulle raka benen innan föreställningen. eller om man alls kunde se det. hon blev helt chockad. "vadå, rakar inte du benen varje dag?" "nej kanske en gång varje år, om ens det". så kom hela hår-diskussionen upp. flera blev förvånade över att nils tillät det. "men vadå han har ju mer än dubbelt så mkt och skulle aldrig i livet ens noppa ögonbrynen för min skull" "ja men ändå". vadå, ja men ändå. han har skägg, han har hår överallt, buskiga ögonbryn (om man ens kan nämna det i plural!). men ändå så är det flera som är totalchockade. varför ska tjejer vara total spacklade och uppsnyggade jämnt medan killar knappt ens lägger ner lika mkt jobb till ett bröllop? vad är det för värld vi lever i? vadå, "jag gör det för min egen skull". så fort man inte gjort ngt som man "ska" så kommer frågan "vad säger din pojkvän?". "det är äckligt", jo visst svinäckligt. tar bort fräscha saker som svett och bakterier. det vill man ju ha. och killar som är så himla fräscha jämnt deras hår är gjort av änglahår och inte taget från ett djävulsskrev som för oss kvinnor. visst, klart att man får göra som man vill med sin kropp. men varför ska det bli en så himla stor grej om man inte gör vad en kvinna "bör".

ikväll kommer mamma och gunnar. är så glad för det. har städat hela dagen för att det ska bli riktigt fint.

tisdag 19 maj 2009

svett



omg vilken svettig dag. har varit så slut. men nu är jag hemma igen. nils gjorde mat vilket var underbart. tänk att man kan vara såhär trött redan på en tisdag. antar att pressen inför söndagens föreställning sätter sina spår. men på torsdag och fredag är vi lediga. däremot ska jag vara i skolan 2 h innan imorgon, phu!

lördag 16 maj 2009

tack älskade syster e



http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=409506

skulle den passa mig? jag har världens bästa syster på att hjälpa mig med detta. hon guidar mig i datorernas överfulla värld. för mig är allt likt men e ser igenom datorernas skal. hon ser skillnad mellan bra och dålig. hon är en sann kvinna hon!

fredag 15 maj 2009

en bra morgon

idag har jag en bra dag. sitter framför datorn och äter chips för att kompensera att jag varit uppe på ett yogapass på morgonen. älskar vår yogalärare! hon är helt underbar. skulle kunna ta hennes pass varje dag! men sånt finns det inte alltid tid ork för även om viljan finns. men om ni ngn gång är här och hälsar på på en onsdag så ska ni få följa med på världens bästa yoga.

nej nu är det nog allt dags för en liten powernap!

tisdag 12 maj 2009

på chivas tak





snälla fina chiva.

måndag 11 maj 2009

måndag med överaskningar



tidigt i morse ringde johanna och sa att hon var vid Haupbahnhof. deras tåg hade blivit försenat så de fick vänta i münchen i 1,5 timma. så då ringde hon mig. åh, min fina johanna. var så underbart att träffa dig! tänk att vi sågs nu i morse. verkligen en glad överraskning. döds bra start på veckan!





efter att ha fått reda på att pengarna från idioten inte kommit in ännu. så blev allt lite tungt igen. men så var vi och handlade. köpte en massa goda (och tunga) frukter och god mat. så blev vi på lite bättre humör och det blev ju bara bättre av en mysig lunch hos lisa. första gången jag träffade lilla underbara ellen.

var i skolan som vanligt och kämpade på trots att det kändes lite jobbigt att komma tillbaka. var ju lite sådär kul att veta att läraren jag hade inte trodde på mig. eller vad det nu var. men hon var snäll och när alla spänningar släppte dansade vi midsommardanser. ;)



nu har jag min lilla nils här i två veckor till. tänk att man kan få ha det så bra.

söndag 10 maj 2009

denna helg har inte tyckt om mig...




...eller ja riktigt så illa har det inte varit. hade min audition till dagskolan i lördags, det gick väl åt helvete kanske man kan säga. jag kom inte in plus att hon sa att det inte alls var säkert att jag kunde komma vidare i kvällskolan. men så när jag pratade med tjejerna i min dansgrupp osm går i 3:an på kvällskolan nu så sa de att alla går vidare. det får vara riktigt illa annars. jag menar jag har ju inte kännt mig så efter..men tydligen...suck. det var tungt.

tog det ganska bra men verkligheten kom ikapp mig. skrev ett långt mail till syster e om allt jag kände och tänkte och så fuckade hela datorn upp sig så att allt försvann...suck. nils hörde inte av sig på hela dagen (han trodde att jag skulle repa längre än jag egentligen skulle). så när en tysk tjej i min klass kom och hämtade mig och nils och frågade hur det gått kom allt. men tillslut kunde jag hålla igen. men allt bröt ut igen när lilli gav mig en lapp och en godispåse som sherwin skickat med. där stod det att hon tyckte om mig. då grät jag massa. nils grät. becca höll på att börja gråta. det blev ett enda stort tårbad. men alla var så snälla. ville ju inte sabba stämningen, samtidigt ville jag inte bara vara hemma och gräva ned mig. så efter ett tag så kände jag mig bättre. tänk att vänner kan vara så fina, så bra, så...underbara. vi har inte ens känt varandra i ett helt år.

idag har jag ätit massa glass med min date och sett på föreställning med nils. en bra dag!

har börjat ta kort igen. så syster h, snart kommer mina bilder igen ;)

fredag 8 maj 2009

sol och svett

solen skiner över münchen vilket gör det hett i de ventelationsfria danssalarna. visste knappt att man kunde svettas så mkt från benen och armarna. imorgon är det lördag men jag ska vara lika mkt i skolan för det...phu. ska göra audition för dagskolan och sen blir det rep. ojoj. vet iof inte ens om jag vill börja på dag... men ja, det är värt att testa iaf. vad ska jag göra i höst, kan ngn säga det till mig? vad ska det bli av mig? skulle vilja ha en färdig plan innan sista maj. inlämnas med detaljerat dag-för-dag-schema.

ska träffa min hemliga date på söndag det ska bli nice....höhöh

onsdag 6 maj 2009

kaos i knäckebrödsfabriken

ja så har jag nu blivit; guldlock, blonderad ryska, kyckling-gul, eller i vanlig folkmun; blond! känns rätt ovant. får mig fortfarande en chock varje gång jag ser mig i spegeln (vilket jag ju gör ca 6 timmar varje dag). av ngn anledning så tog jag inte med mig silverschampot hit. hade väl antagligen en jättebra anledning då men nu känns det rätt korkat.

annars tuggar jag i mig mina knäckebröd. hela min väska var totalt full med mat efter påsk. så jag äter knäckebröd, cheddar, kaviar, mammas müsli och mormors saft varje dag ;P det är sverigelyx det! när jag tränar äter jag mammas super-barer. oj så mkt bra energi! ska göra egna när mammas är slut, vilket de snart är.

städade och gjorde fint i helgen men nu är här skitit igen. om inte samma skit så lika mkt. golvet är ju lika smutsigt igen, tvättkorgarna överfulla, träningskläder överallt, wilma grejer över hela golvet....ojoj

goda nyheter för idag är att vi nu äntligen blivit färdiga med fucking jävla kuk difficult appartment! lycka. detta firade "vi" genom att köpa mat (jag bjöd nils). känns så skönt att äntligen vara färdiga med dem. var ju ändå mer än 8 månader sedan vi flyttade ur. "but you´r not poor", eh jo det har ju med saken att göra. nils har inget jobb och jag lever på studiemedel, vi har världens resurser för att ligga ute med 1000 euro...INTE! pucko! men nu är vi färdiga med dem. de hade fö. skaffat en hund. så stressad, stackars liten. kan inte vara lätt att bo där. ingen trygghet alls.

har kommit på en bra grej, hata mig inte nu mamma, men jag har kommit på en ekonomisk lösning på att jag (smart som jag var i packningens stund) inte tog med mig mina svarta byxor hit. jag köper dem helt enkelt, stoppar in lappen, använder dem och lämnar tillbaka dem. aha smart va?! fungerar det inte så kan jag ju ha köpte ett par bra. de som jag köpte idag hade fleece insida vilket resulterade i totalt överkokta ben. trodde seriöst att man skulle kunna känna matlukt från dem. ja som jag inte nämnt men som är väldigt avgörande i allt detta är att vi måste ha svarta byxor, lila top och vitt hårband till föreställningen. mamma kommer ner innan så hon kan ta med dem tills dess men så måste vi visa upp oss på skolan, så att läraren kan säga att vi ser ok ut. och då är det meningen att jag ska ha kläder på "lån".

internet krånglar...blajblaj

lördag 2 maj 2009

vanlig lördag

idag har jag haft en riktigt go lördag. repade med min grupp vid middag och sedan cyklade jag och nils till englischer garten och picnicade. det började ösregna när vi cyklade dit vilket gjorde att de vi bjudit backade ur. men vi satt så fint mitt i parken inne i ett "tempel" med hela vår picnicfilt. efter ett tag kom rebecca och vi rökte vattenpipa och hängde. riktigt trevligt!

jag och nils har börjat läsa invandrarna. har riktigt glömt hur långsamt allt går. det tog boken typ 30-40 sidor för resenärerna att komma i land. men det är mysigt med högläsning. frågan är om jag skulle orkat läsa om jag inte hade haft nils. det var mysigt iaf att sitta i parken under taket när solen just spruckit igenom molnen och läsa.

ikväll ska folk ut och festa men jag är inte särskilt pepp. rebecca hållet på att färga mitt hår. köpte en ultrablond färg som nu ska få mitt hår att glänsa i solen..ja eller nåt. måste ju få bruk för syster hs schampo.

annars har det inte hänt så mkt. har inte haft så mkt internet som innan. allt fuckade upp sig och det fungerade bara när nils satt vid datorn...typiskt. men nu börjar det bli bättre. har haft döds mkt träningsverk i hela ryggen och magen. vilket kanske är beviset på att jag svankat hela lovet, eller i alla fall inte hållit upp mig som jag borde. kom inte in på skolan i oslo vilket gjorde det lite tungt ett tag. inte som att jag helt deppade ihop, men det var ändå jobbigt. det som ändå kändes så bra. ja ja. så nu får vi se vart lilla bodil tar vägen. kanske skulle ta och bli ngt vettigt. inte hålla på att plugga döds mkt för att ändå få ett underbetalt jobb... suck. framtiden är oviss.