måndag 30 mars 2009

rikemansfru

idag har jag köpt en hårklämma för 300 spänn! helt sjukt. kan nästan inte förstå att jag har lämnat fram pengar för att köpa denna lilla handbankade pinne. men oj oj så fin jag är nu. men ändå, 300 spänn! folk brukar ju ha gift sig med kungen eller motsvarande innan man gör något liknande. blir kanske att klistra på smilet nästa gång vi går ut ;P

har haft vakennatt, de två nyanlända gästerna hade mkt att säga genom sina näsor... har varit på apoteket och köpt öronproppar som jag hoppas ska ta bort det mesta. annars har sherw-the-perv erbjudit att jag kan få sova hos henne. (tack tack snälla du). men det lättaste av allt vore ju om öronpropparna hjälpte.

3 dagar kvar i skolan. helt sjukt. sen är det lov. sen moe hoe så kommer jag!

söndag 29 mars 2009

finbesök

denna helg har jag haft finbesök av syster e, riktigt mysigt. vi har inte alls gjort stan så som jag trodde att e ville utan vi har bara göttat runt. utekväll i fredags, frosseriafton igår och ikväll blir det restaurangbesök med mamma och gunnar. det är så roligt att de vill komma hit och hälsa på. jag blir så glad. de vill komma för att hälsa på lilla mig, åh kärlek!

e har hjälpt mig med mitt solo idg. TUSEN TACK!! går så trögt. vet inte vad som blir snyggt och inte. ibland känns det som att det är en hårfin skillnad mellan fräckt och löjligt. skönt att ha ngn som säger "ja det blir bra" "nej!" "ja kanske om du gör lite mer si eller så". kan väl inte säga att jag är färdig men med mina tidigare två steg så har kombinationen flerdubblats. ska ha jazmine sullivans låt Bust your Windows. tror att det kan bli bra, måste bara kämpa lite mer.

om en vecka är jag hemma. känns helt sjukt. tiden bara rinner iväg. jag har inte ens bokat ngn returresa... ska bli så skönt att komma hem. äta mammas bullar, åka till hålt med pappa, gosa med trasan, gå promenader i skogen, hälsa på alla underbara grannar, hälsa på mormor, åka och köpa billig skit på gekås, karlsson, ÖB, rusta och att bara få vara.

om någon undrar så önskar jag mig en kamera, en bra kamera! en kamera som inte tar suddiga biler 5 sekunder efter att jag tryckt på knappen. en kamera som inte bara kan ta i fullt dagsljus...

puss hej

måndag 23 mars 2009

facebook, du är min sanning

jag tänkte bara meddela att jag nu vet vilket det första intrycket är av mig;

Bodil took WHAT DO PEOPLE THINK OF YOU AT FIRST SIGHT? quiz and the result is YOU ARE CUTE. People feel like they have to protect you!aww.. you are not so defenceless: show them!

känns verkligen helt rätt. det satt mitt i prick. är inte alltid lätt att vara så blyg och rädd för livet. sen när jag tog testet där jaf fick reda på vilken nationalitet jag var kändes det lite motsägelsefullt.

Bodil took What nationality are you? quiz and the result is Norwegian
You are self-confident and sure! You take risks and never regret it. Just be careful not go over board.


känner mig nu väldigt splittrad. vem är jag, vem är bodil? facebook har väl alltid sanningen? deras tester är väl sanna. eller är allt en lögn. "du måste finnas du måste..." facebook, utan dig dööööör jag. du är ju den jag tror på. svaret är ja, bodil har inget eget liv. pinamt. fö. så har jag börjat spela skissa gissa på internet, bra sysselsättning för oss livlösa. http://chat.passagen.se/skissa_o_gissa/

lördag 21 mars 2009

picnic

http://www.youtube.com/watch?v=VlFjf1pWk2c

idag mår jag bättre. hostan har kommit och river upp min hals och snoret rinner men annars. är uppe på benen iaf. för att känna mig fräschare har jag tagit på mig jeans, smink, kofta, smycken, hade kunnat gå ut och festa om det inte vore för att jag just varit sjuk och för att klockan bara är 13.

vi ska ha picnic för att fira att vi mår bättre. inte lee då som ligger och sover och ser allmänt lika sjuk ut som igår. ja det blir inte heller joha som var tvungen att repa i skolan. ja det blir helt enkelt bara jag och becca...fast vi får stöd från danskarna, eller iaf en av dem. ska bli mysigt. får klä mig varmt och äta mkt bullar så att jag inte blir mer sjuk.

solen skiner, allt är bra.

ibland tänker jag på framtiden. hur kommer allt bli. kunde mamma och pappa gissa vad som hände dem när de var 21. fast när mamma var 21 hade hon ju redan gurra, var gift, bodde i villa, fast jobb...men när hon var 16 då. kunde hon gissa att hon skulle gifta sig tidigt och få barn bara ett år efter giftemålet. visste hon redan då att det skulle plutta ut fyra stycken skrikande monster ur henne. för jag har ingen aning vad som kommer att hända med min framtid. jag kanske hamnar på ett nunnekloster i grekland när jag är 30 och sedan stannar där för att sedan ramla och drunkna i en vattenpöl vid 45. eller så kanske jag blir en världsberömd dansare, vidhögeskolan blir en skola där alla passar in, USA går i konkurs och blir klassat som u-land. det enda jag kan "veta" är att wilma är min så länge hon lever. tar någon henne kommer jag att...grrrrr. nej men seriöst. visst kan man inte veta vad som kommer hända. men man kan ju gissa. men jag kan inte ens gissa. jag har ingen aning. för ett tag sedan trodde jag att jag hade det, men nu vet jag inte längre. nunneklostret låter frestande.

fredag 20 mars 2009

snor mm.

snor snor snor fisherman´s friend snor nässpray dadlar lypsyl snor snor

torsdag 19 mars 2009

sjuk

jahopp så blev även jag sjuk. trodde att jag skulle falla ihop när vi repade. nästan så att jag kunde räkna ned tills jag svimmade. jag gick hem efter den klassen. nu har jag ätit och vilat och jag antar att jag ska sova nu.

men med lite kristina från duvemåla så hoppas jag att jag ska kunna vara på benen snart. wilma blir uttråkad av att alla ligger och jäser överallt. hon har börjat roa sig själv med att jaga sin svans, kasta leksaker till sig själv, försöka väcka upp oss. men det är inte tillräckligt. kanske kan lyckas barska upp mig för att gå lite längre med henne. phu...

onsdag 18 mars 2009

blaj blaj blaj



det finns vissa saker här som är halvt oslagbara. ölen, matpriserna, alkoholpriserna, stadsparkerna, hundvänligheten.. men trots en massa bra saker så kan jag ändå längta hem. inte för att jag skulle ha så mkt att göra hemma. men tänkt, gamla vanliga sällstorp. blir ibland trött på att det är så jobbigt att prata. måste prata långsamt, verkligen lyssna för att förstå. svenska är så mkt lättare, kan ju nästan prata med öronen och lyssna med ryggen...

har fortfarande mina känningar av förkylningen. men med lite yoga idag ska det mesta släppa, hade jag tänkt. alla mina krafter tog totalt slut igår. vi fick floor istället för hiphop som sista lektion, omg!! jag tänkte verkligen, "en gång till och jag stupar". men det gick bra. vi gick igenom olika flashiga grejer. lite skönt att ha lite genomgång, blev ju lite lugnare än att köra 100%, full fart, nu kör vi!

drömde så hemskt, eller det var väl inte hemskt hemskt. men hade det varit verklighet hade det varit hemskt. känner att jag fortfarande är sur på nils och hans kollektiv trots att det bara var en dröm. men den satte sig så fast. tänk att drömmar kan vara så verkliga.

tisdag 17 mars 2009

sjukdomarna härjar

nu är snart hela vårat lilla kollektiv sjuka. det började lite med lee som gick över till becca. rejältöver, bihåleinflamation + att förkylningen gått ned i lungorna. penselin och ingen dans på en vecka. igår fick lee tillbaka sjukan och idag fick jag den. men jag tänkte försöka mig på det idag ändå så får jag väl ta smällen av det imorgon. mådde bättre efter en promenad med wilma. frisk luft är ju bra men 5h i en kvav danssal känns inte lika lovande.

men nu ska jag allt bli frisk. om jag cyklar till och från skolan så får jag andas mkt då. ta igen den missade luften i skolan lixom. konstigt egentligen att vi inte har fläktar, eller någon slags ventilation. salarna används ju 16h/dygn. kan ju inte vara så bra att bara öppna fönster och kyla ned allt.

jag har fått finnar på min haka.

måndag 16 mars 2009

helgen bravader

idag har jag varit duktig. pantat allt glas, varit vid återlämningen och kastat det glas man inte kunde panta, handlat, röjt i köket, kokat potatis...ojoj men jag har inte varit ute särskilt mkt med Wilma. bara den vanliga morgonpromenaden. får ta henne på en riktigt lång och härlig promenad imorgon. hon ser nästan ut som en valp igen, nu när hon inte har så mkt hår.

har annars haft en bra helg. en tjej i 2:an hade sin 25års fest i lördags. verkligen en jättelyckad kväll ända till jag märkte vilken idiot jag umgicks med. fick se lite nya sidor hos de som jag vanligen träffar här nere, på gott och ont.

igår hade jag värsta bakisdagen lixom de andra i lägenheten. två av fyra var tvungna att gå och repa, stackarna. gjorde verkligen så gott som ingenting. åt en massa skit, tittade på film, sov, pratade med nils (som jag visst hade gjort orolig genom ett sent nattligt samtal), gosade med wilma och allt annat som man kan göra inom räckhåll till sängen...

lördag 14 mars 2009

skoköp



idag har jag äntligen hittat de röda pumps som jag så länge letat efter. 170 kr. så gött. är de inte snygga? ikväll kommer jag att glänsa...ända tills skoskaven tar över. men jag ska sätta på plåster plus att de är sköna. inga sko-in-i-hälen-skor.

helg.

HEEEEEEEEEELG! nu ni, nu ska jag göra en massa bra saker. har just tvångsväckt mina rumskompisar. de tyckte att det var väl tidigt att gå upp kl 12 en lördag. men de kommer nog att tacka mig om några timmar när de insett hur mkt mer de hinner göra när de går upp "i tid".

vi ska senare idag till ett jättemysigt café tid sendlinger tor som chiva visade oss för ett tag sedan. mysigt att gå på café. blir ju nästan aldrig av.

det är varmt ute. eller ja varmt och varmt men varmt för att vara nu. ska nog ta wilma på en skön vårtur, har jag tur så kanske jag kan ragga upp ngn medresenär.

annars ska jag klippa wilmas klor, ränsa wilmas öron, smörja wilmas sår i pannan...ta hand om wilma helt enkelt.

fredag 13 mars 2009

klippning

idag har wilma blivit friserad. hon blev efter mycket om och men som en liten råtta. skulle kunna stoppa en hel kudde med allt hår som blev.



kläder



jag har en massa kläder som bara har försvunnit. döds konstigt. typ denna halsduk, typ den blå tröjan med orange knappar, andra tröjor, halsdukar, grejer... det är som att jag har ett svart hål någonstans i min närhet. för jag menar, har jag glömt dem så borde de ju vara ngn som säger till. skit konstigt.

idag är det fredag och ikväll ska jag se på en dansföreställning. ska bli nice. fast jag har döds bråttom. slutar skolan vid 19.45 och föreställningen börjar 20.30 på andra sidan stan. men jag får ta mig en raggardusch och snabba mig iväg. tänkte åka kollektivt så att jag inte behöver bli så svettig på vägen. fast det går ju iof snabbare...hrmm.. ja ja.

fö. så är det helg nu. bröt mitt godislöfte igår. aj aj. äter ju inte på vardagar. men så igår så tog suget över. dvs. nu är det helg.

jag gillar IKEAs plåster.

torsdag 12 mars 2009

oj oj vilken dag, phu!



jag har fått ett jättekonstigt blåmärke på min fot efter dagens ansträngningar. helm konstigt, där får man väl inte märken.

ikväll har jag bara ätit och ätit. glömde att ta med ngt till skolan så jag fick äta min reserv snickers över hela dagen. men så nu när jag är hemma, kan jag inte sluta äta. men nu tror jag väl att jag slutligen är mätt. det har varit en tuff dag så jag antar att kroppen behöver en del. men ändå, det måste väl finnas en gräns? 6 mackor, 3 ägg, 1 ölkorv, 2 apelsiner, 1 banan, 2 yoghurts, 6 kex och ett glas mjölk. seriöst det är hur mkt som helst. men nu ska jag väl kunna sova gott.

ett av sommarens projekt ska vara att lära mig stå på händer och hjula, på "riktigt", inte sådana mes skitar som jag gör.

för övrigt så ska jag någon dag köpa mig en twistermatta.

tisdag 10 mars 2009

solo

jag måste gör ett solo till min sökning till danshögskolan i oslo. men jag kan bara inte hitta "rätt" musik. finns ju massa bra. men jag kan bara inte hitta ngn lår som jag fastnar för. att det kan vara så svårt. HJÄLP!!

imorgon ska jag till mr difficult apartment, suck. hoppas bara att jag kan få tillbaka min och nils deposition. men jag lär väl få sitta på hans kontor i några timmar innan han kommer dit...åh bara allt snart är slut med den mannen. borde typ sätta upp lappar för att varna folk för honom. jag får leja några av mina datanördkompisar att hacka hans sida, hans telefon, hans fru...nej kanske inte så illa. men folk borde varnas. han är totalt funtad. tanken är väl god men han är en värdelös människa på att utföra sin goda tanke. fuck him.

min mage är normal igen, skönt. med lite movicol löser sig allt...hehe fyndigt värre!

känns helt sjukt att det bara är tre veckor kvar till nästa lov. en liten baggis bara. konstigt att de lägger loven så. bara fyra veckor och sen två veckor till...men men det är ju gott med lov iaf. så mkt mat som jag har hemma nu så lär jag ju klara mig till vinterlovet minst. typ iaf.

fick en massa serier av syster h som nu sitter i hela lägenheten. så nice med lite kul bilder. vissa är verkligen helt sjuka.

söndag 8 mars 2009

segis helg

nu blir jag snart blond igen, har en massa starkt kladd i huvudet. har färgat det själv så vi får väl se hur det blir när det är färdigt. men det kan väl knappt bli värre än när nils färgade det på mig. omg...

har haft en riktigt go helg. festade i fredags, segis dag igår med green mile på kvällen och idag...ice age 2 kanske. ice age is the shit!

det är ngn hundutställing plus hundmässa vid olympia idag som jag är lite sugen på att gå till. ska bla vara dansare med sina hundar som gör ngt nummer. vore coolt att se. men kan jag inte få med ngn så vet jag inte om jag går. wilma var ju inte överförtjust igår när vi bara gick utanför så... men vägg i vägg med detta finns en erotikmässa som gör reklam över hela stan. så jag kan gissa att den är rätt stor. kanske kan jag få folk att gå på min hundmässa om jag lockar med att vi kan gå dit efteråt.

har lyxat till det idag med att göra bake off baguetter. gotta gotta. skönt att äta det när inte axel sitter brevid och äter upp alla innan man är färdig med sin första...hehe nej det är väl bra att man äter. gäller bara att ha koll så att ens egen mage oxå fylls innan allt är slut ;)

fredag 6 mars 2009

ölkorv

ölkorv, den där äckliga röda saken som hänger på hyllorna i butikerna..blä. men oj oj vilken skillnad det kan vara på ölkorv och ölkorv. åt igår världens godaste. Lee tog med sig in när vi skulle titta på ghost whisperer. vilken smak, vilken konsistens...omg!

Ölkorv inheåller trots namnet ingen öl. Ölkorv kallas för just ölkorv på grund av att den vanligtvis äts som snacks till öl. Korven kommer ifrån Tyskland och kom till Sverige på 1990-talet.

Ölkorven är en mycket kryddig charkvara som innehåller fläsk, nötkött eller griskött. Korven är smal och kan variera från kort till lång. Den hårt torkad och rökt vilket gör att ölkorv har lång varaktighet.

Ölkorv kryddas med stor variation. Exempel på vanliga kryddor använda är: Chilipeppar, enbär, ost, bacon, peppar, vitlök och oregano.

Ölkorv kan även användas som smaksättare i grytor eftersom ölkorven är så stark i smaken samt på grun av att den är så hårt saltad. Den blir på så vis ett substitut för krydda och tillför en rökt smak till grytan. Ölkorv änvänds även i wokar och pytt i panna. (-google)

torsdag 5 mars 2009

tisdag 3 mars 2009

tillbaka hemma i münchen

känns konstigt att vara tillbaka här i münchen igen. hann vänja mig vid att vara på resande fot. har handlat, så skönt att vara tillbaka till de tyska matpriserna, sovit ut, lekt med wilma, bytt lakan, vikt tvätt, packat upp...ja det är mkt som måste göras när man kommer hem. orkade inte så mkt igår. lee och joha blev glada över sina fina gulligull set. tur att jag inte lyssnade på mamma ;) hon trodde att de var barn när jag visade upp de fina presenterna som jag köpt. har varit helt underbart att de kunat ta hand om wilma. hade varit strävigt att ha med henne. en massa krångel vid flyg, buss, affärer... skönt att slippa det.

vi gjorde en så himla go jazz kombinatin igår. dansade med partner till dirty dancing låten. skönt att ha en "kom-igång-låt" när jag var så trött. men idag har vi isa, omg! fast nu har jag sovit lite längre iaf.

min mage bråkar, suck!

i söndags åkte jag med hela nils kollektiv och åkte kälke i en 3km lång backe. det var verkligen kul. lite synd bara att vi inte hann åka så mkt innan vi var tvungna att lämna tillbaka kälkarna. fast grbbsen tyckte att det var tur. inga termobyxor + ett antal fall gjorde dem lite opeppa. förstår ärligtalat inte hur de kunde ramla så mkt. de måste ha stylat tok mkt. men kul var det iaf. skönt att slippa åka i 3sek för att sedan gå upp för en hal backe. nu kunde vi åka tunnelbana upp för backen igen. gött.

när jag och nils kom upp igen till oslo i lördags. hade de andra planerat utgång som vi hakade på. (kändes ju bra att få vara med och dela på vinet som jag släpat..hehe) vi klarade oss utan att betala inträden, gott. fast jag kände att jag druckit igår på balansövningen. helt sjukt att alkohol kan döva en så 2 dagar efter.

nej ni nu ska jag göra något vettigare.

måndag 2 mars 2009

ojoj

jag är död...2,5 timmars sömn och en totalt fullspäckad dag. omg!